Gospodarska vozilaNovice

Opel Combo pripravljen na novo sezono

Pri Oplu so konkretno posodobili kompaktnega dostavnika Combo.

Opel je predstavil izboljšano različico svojega lahkega gospodarskega vozila Combo s prenovljenim obrazom, digitalno obogatenim okoljem in inovativnimi tehnologijami. Novi Combo je na voljo z električnim, bencinskim in dizelskim pogonom, pri čemer električni model, znan kot Combo Electric, izstopa po daljšem dosegu in brezemisijski vožnji.

Najbolj časovno usklajeni Combo Electric za shranjevanje energije uporablja baterijo s kapaciteto 50 kWh, ki z enim polnjenjem omogoča do 330 kilometrov dosega, kar je bistveno več kot pri predhodniku. Električni kompaktni dostavnik ima zmogljiv elektromotor z močjo 100 kW (136 KM) in 270 Nm navora. Izčrpano baterijo lahko polnimo preko izmeničnega priklopa z močjo 7,4 kW, z doplačilom lahko moč povečamo na 11 kW, na poti pa bo praktičen hitri priklop s 100 kW, ki lahko 80 odstotkov energije povrne v 30 minutah. Električni Combo je ob prenovi prejel učinkovito toplotno črpalko, ki omogoča boljši izkoristek pri nižji temperaturi.

Pomembna pridobitev, predvsem na račun vidljivosti in varnosti so LED matrični žarometi Intelli-Lux, s katerimi je Combo prvi v svojem razredu, ki nudi tovrstno tehnologijo. Prilagodljivi žarometi zunaj mestnih območij samodejno preklopijo na dolge luči in prilagodijo razdelitev snopa svetlobe. Kar zadeva prostornost tovornega prostora, Combo Electric ohranja svojo zmogljivost in ponuja do 4,4 kubičnega metra prostora za shranjevanje, kar je enakovredno njegovim sorodnikom z motorji z notranjim izgorevanjem. Električna različica je opremljena tudi za vleko težkih tovorov, saj ima nosilnost 780 kg in vlečno zmogljivost 750 kg.

V notranjosti vozila je modernizirani kokpit opremljen z nadgrajenim info-zabavnim sistemom z 10-palčnim osrednjim zaslonom na dotik, ki uporablja platformo Snapdragon Cockpit družbe Qualcomm Technologies. Vključena je brezžična združljivost z Apple CarPlay in Android Auto, inovativna možnost postaje za pametni telefon pa uporabnikom omogoča upravljanje sistema vozila prek namenske aplikacije. Področje varnosti so okrepili z uvedbo sistema Dynamic Surround Vision, ki uporablja zadnje in stranske kamere za zagotavljanje celovitega 360-stopinjskega pogleda, prikazanega v digitalnem vzvratnem ogledalu. Combo Electric ponuja do 18 naprednih sistemov za pomoč vozniku, vključno z inteligentnim sistemom za ohranjanje hitrosti, sistemom za ohranjanje voznega pasu, naprednim zaviranjem v sili in sistemom za opozarjanje voznikove pozornosti. Pomlajena Opel Combo in Combo Electric bosta v prodajne salone zapeljala predvidoma do konca leta.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button