Gospodarska vozilaNovice

Octavia Scout sprva le za nujne službe

Čehi bodo dali prednost reševalcem in gasilcem.

Škoda Octavia Scout je na voljo na spletnem konfiguratorju, uradno pa v naše salone še ni zapeljala. Kljub nestrpnosti bomo morali kak teden še počakati, saj so se Čehi odločili, da bodo prednost pri dobavi dobile urgentne službe, ki bi terensko obarvanega karavana sprejele v svojo floto. Na voljo je z dvolitrskim TDI agregatom, ki nudi 150 ali 200 KM in je serijsko od tal oddaljen za dodatnih 15 milimetrov. Temu dodamo še serijski 4×4 pogon in samodejni DSG menjalnik in je takoj jasno, da so apetiti reševalnih služb zagotovljeni.
Ker so zmogljivosti »off road« vožnje prioriteta, bomo zapisali še, da nova Octavia Scout zmore prevoziti vstopni kot 15,8° in izstopni kot 13,9°.

Da pri tem ne bo voznik ne bo v skrbeh za podvozje bo poskrbel t.i. Rough Road Package oziroma paket za brezpotja. Tudi med voznimi profili bo ekskluzivno na voljo program Off Road, ki vpliva na odziv menjalnika in varnostno-asistenčnih pomočnikov, da bo prihod do cilja zares zanesljiv in varen. Ker je povpraševanje pri reševalcih in gasilcih menda precejšnje, lahko to nadalje pomeni nekaj tednov čakanja za preostale ljubitelje tega Škodinega modela.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button