Gospodarska vozilaNovice

Novo v Evropi: Nissan Townstar

Nissanov dostavnik, ki si veliko delov deli z Renaultovim Kangoojem.

Aliansa Renault-Nissan je že kar nekaj let na sceni in v tem času si poleg tehnike delijo tudi modele. Tako recimo nam poznana Renaultova dostavnika Kangoo in Trafic, pri Nissanu nosita oznaki NV-250 in NV-300. Japonci pa so tokrat stopili korak dlje in svojega novega kompaktnega dostavnika poimenovali Townstar – zvezda urbanega okolja. Gre za nekoliko drugače zapakiranega Kangooja Express, ki bo na voljo v bencinski ali popolnoma električni izvedenki.

Kupci bodo tako pri novem Townstaru izbirali med že znanim 1,3-litrski prisilno polnjenem bencinarju s 130 KM oziroma električnim pogonom z 90 kW (121 KM), ki bo imel avtonomijo približno 285 kilometrov. Za to bo poskrbela 44 kWh zajetna baterija.

Da si Townstar praktično vse deli s Kangoojem je več kot očitno, saj si razen nekoliko modificirane maske vozila praktično vse preostalo delita. Townstar bo sprejel do 3,9 kubična metra zajeten tovor, katerega masa ne bo smela presegati 800 kilogramov. Daljše kose boste lahko vozili s pomočjo preklopne pregradne stene, ki se nahaja med potniško kabino in tovornim prostorom. Skupaj se Townstar ponaša z več kot dvajsetimi novitetami, med katerimi je kar nekaj Nissanovih naprednih ProPILOT asistenčnih sistemov kot sta recimo sistem za pomoč ob močnem bočnem vetru (Side Wind Assist) ter inteligentno samodejno zaviranje v sili.

Japonci so nekaj govorili tudi o potniški različici, za katero pa ni jasno če in kdaj bo ugledala luč sveta.

Blaž Likovič
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button