NovicePredstavitve

Novi Opel Crossland (2021)

Opel je predstavil svojega prenovljenega križanca.

Nemci so Crosslandov vizir organsko povezali z masko in žarometi, le-ta pa se razteza v eni sami potezi čez celoten prednji del vozila. V sredini prevladuje emblem znamke – legendarni blisk. Športen je novi Crossland tudi v zadnjem delu, kjer temne zadnje luči poudarijo značilen Oplov svetlobni podpis v obliki krila, nova črna površina prtljažnih vrat (na voljo v kombinaciji s črno streho) pa poskrbi, da je novi Crossland videti še širši in močnejši.

Med novostmi so tudi prednja in zadnja zaščita podvozja (pri različici Ultimate je lakirana s
srebrno barvo), LED prednji meglenki (s kromirano obrobo pri različicah Ultimate in Elegance), kromirane obloge vrat pri različici Ultimate in povsem nova paleta 40,6-cm (16”) in 43,2-cm (17”) platišč iz lahkih kovin. Prva so na voljo v srebrni, sijajno črni dvobarvni in sijajno črni barvi, druga pa v sijajno črni dvobarvni ali sijajno črni barvni izvedbi.

Ljubitelji športnega videza bodo lahko izbirali med Crosslandom GS Line+. Ta nova različica
vključuje črna 43,2-cm (17”) platišča iz lahkih kovin, črno streho, značilno rdečo obrobo stranskih oken, ergonomska sedeža s certifikatom AGR (Akcija za zdrav hrbet) za voznika in sovoznika, LED zadnje luči in strešne nosilce. SUV prepriča tudi z visoko stopnjo prilagodljivosti, saj je možno zadnje sedeže posamično vzdolžno pomikati in nastaviti naklon naslonjal. Razdelitev v razmerju 60:40 in vzdolžni pomik do 150 milimetrov omogočata povečanje prtljažnika od 410 do 520 litrov. Če zadnje sedeže povsem poklopite, se prostornina prtljažnika poveča na 1255 litrov.

Od začetka leta 2021 lahko kupci novega Crosslanda dodajo še večjo varnost s sistemom IntelliGrip. Ta prilagodljivi sistem za nadzor oprijema zagotavlja optimalen prenos moči in stabilnost na vseh podlagah in razmerah: sneg, blato, pesek itd. Na voljo so sistemi Radio BT, Multimedia in najzmogljivejši Multimedia Navi Pro z 20,3-cm (8,0”) barvnim zaslonom na dotik. Sistemi Multimedia so obenem združljivi z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto. Združljive pametne telefone je možno med uporabo brezžično polniti.

Bodoči lastniki Opla Crosslanda lahko izbirajo v ponudbi varčnih bencinskih in dizelskih motorjev z delovno prostornino 1,2 in 1,5 litra. Tako bencinski motorji z močjo od 61 kW (83 KM) do 96 kW (130 KM) kot dizelska motorja z močjo 81 kW (110 KM) in 88 kW (120 KM) so skladni z zahtevami emisijskega standarda Euro 6d. Med varnostno-asistenčnimi sistemi boste lahko našli še: prilagodljive LED žaromete z osvetlitvijo odcepov, asistenco za dolge luči in samodejnim uravnavanjem višine svetlobnega snopa projekcijski zaslon, opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem in zaznavanje pešcev, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, zaznavanje utrujenosti voznika, nadzor mrtvih kotov, panoramsko vzvratno kamero, samodejnega parkirnega pomočnika itd.

Kako pa je s cenami? Novi Crossland bo na voljo od 18.050 evrov dalje (bencinska različica s 5-stopenjskim menjalnikom in opremo Edition), medtem ko bo dizelska različica na voljo od 20.620 evrov (6-stopenjski ročni menjalnik z opremo Edition). Velja omeniti, da bodo kupci prejeli tudi redni popust v višini 1.500 evrov, v kolikor pa se odločijo še za financiranje, pa bo osnovna razlčica dosegljiva od 15.920 evrov. Pri slovenskem zastopniku pričakujejo, da bodo vsako leto našli približno 600 novih kupcev.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button