E-MobilnostNa kolesihNoviceZanimivosti

Novi Mate SUV: realna alternativa mestnim avtomobilom?

SUV, ki to vsekakor ni.

Dansko podjetje Mate predstavlja najnovejši izdelek, tovorno kolo Mate SUV, katerega je navdihnila danska kolesarka kultura, se pohvali s kakovostjo nemškega razvoja in želi postati prava alternativa avtomobilom.

Novi Mate SUV se lahko brez težav kosa z vsakodnevnimi opravki v mestnem okolju, saj je zasnovan kot bolj trajnostna alternativa avtomobilom, namreč 60 odstotkov avtomobilskih potovanj je v povprečju krajših od osmih kilometrov. Takšno območje je popolno za nastop električnih koles in v tem primeru takšnih s tovornim prostorom.

Trikolesnik se pohvali z okvirjem izdelanim iz 90 odstotno recikliranega aluminija (tehta le 49 kilogramov), v središču katerega tiči motor z močjo 250 W. Le ta zagotavlja 90 Nm navora, pomoč vse do hitrosti 25 km/h in zaključi sodelovanje po 100 kilometrih dosega. Na krovu so še notranje prestavne ročice Envilio in hidravlične zavore z dvema diskoma.

Sprednji prtljažni prostor je lahko opremljen z različnimi modularnimi rešitvami, vključno z zabojnikom, streho in sedeži. Shranjevalni prostor se pohvali z 210 litri volumna, kar naj bi zadoščalo eni odrasli osebi, dvema otrokoma ali štirim zabojem pijače. Trikolesnik Mate SUV je seveda kot se spodobi opremljen z LED osvetlitvijo, materiali za blaženje udarcev in povezljivostjo, ki omogoča sledenje vozilu in nastavljanje ključnih funkcij prek aplikacije na pametnem telefonu.

Mate SUV bo sprva na voljo stari celini in na Otoku, prednaročila v zameno za 49 evrov že sprejemajo. S predhodno rezervacijo bodo kupci prejeli 20-odstotni popust na končno ceno, ki naj bi znašala približno 6.499 evrov.

Žiga Kolman
foto: Mate

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button