Gospodarska vozilaNovice

Novi Ford Transit Connect tudi kot priključni hibrid

Fordov oddelek Pro zapolnjuje elektrificirano ponudbo gospodarskih vozil.

Ford Pro predstavlja povsem novega komapktnega dostavnika Transit Connect, ki zaokrožuje novo generacijo elektrificiranih gospodarskih vozil Transit v Evropi. To vključuje tudi premiero prvega priključno-hibridnega Transit Connect, ki se ponaša z električnim dosegom 110 kilometrov in možnostjo hitrega polnjenja. Model ponuja večji tovorni prostor, napredne sisteme za pomoč vozniku in prilagodljiv koncept sedežev za modele Kombi.

Hans Schep, generalni direktor Ford Pro v Evropi, poudarja zavezanost znamke elektrifikaciji in izpostavlja vlogo modela Transit Connect pri povečanju produktivnosti podjetij vseh velikosti. Na modelu potekajo stroga testiranja, vključno s preizkusi v ekstremnih puščavskih razmerah, ki zagotavljajo njegovo pripravljenost za proizvodnjo.

Nova linija Transit Connect vključuje različne možnosti pogonskih sklopov, kot sta priklkučni hibrid in 2-litrski turbodizelski motor EcoBlue s 102 ali 122 KM. Transit Connect PHEV združuje 1,5-litrski bencinski motor, visokonapetostno baterijo in elektromotor, ki skupaj ustvarijo 150 KM ter 350 Nm navora, moč pa se na kolesa prenaša prek šeststopenjskega samodejnega menjalnika. Baterijo je mogoče oskrbeti prek standardnega izmeničnega priklopa z 11 kW ali na hitri polnilnici z največ 50 kW. Uvaja tudi inteligentni pogon na vsa kolesa, ki je namenjen strankam v regijah z zahtevnimi vremenskimi razmerami.

Novi Transit Connect ponuja vsestranske možnosti s kratko ali dolgo medosno razdaljo ter konfiguracijo z dvema ali petimi sedeži. Ponaša se z večjo prostornino tovornega prostora, do 820 kg nosilnosti in 1.500 kg vlečne zmogljivosti. Transit Connect Kombi je inovativen s prilagodljivimi sedeži, saj se iz petsedežnega vozila zlahka spremeni v delovni kombi, zložljivi zadnji sedeži pa ustvarijo zaščitno pregrado. Takšna zasnova optimizira prostor, pri čemer modeli L2 s 3,1 kubičnega metra volumna, sprejmejo dve Euro paleti, kar zagotavlja udobje in funkcionalnost.

Napredne tehnološke funkcije vključujejo 10-palčni digitalni kokpit, 10-palčni osrednji zaslon na dotik, brezžično zrcaljenje pametnega telefona, opcijske ogrevane sedeže s certifikatom za zdravje hrbtenice, hitra USB-C polnilna mesta in brezžično polnilnico. Varnostne izboljšave vključujejo napredne sisteme za pomoč vozniku, kot sta pomoč pred naletom in opozorilni sistem za mrtvi kot.

Serija ponuja različne stopnje opreme, prilagojene različnim potrebam kupcev, od cenovno ugodnega modela Trend do prestižne različice Limited in robustnega kombija Active po navdihu SUV-jev. Novi Transit Connect želi s svojim obsežnim naborom funkcij in možnosti izpolniti različne zahteve strank v voznih parkih, obrtnikov in osebnega prevoza v Evropi.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button