Gospodarska vozilaNasveti in varnostNoviceVarnost

Novi Ford Ranger s polnim peharjem tehnoloških dobrot

VIDEO: Pickup, ki je namenjen delu, družini in zabavi!

Pri modrem ovalu so z novo generacijo Rangerja dvignili letvico v segmentu pickupov še višje. Medtem, ko si njihov model F-150 že vrsto let lastni tron najbolje prodajanega vozila na domačih tleh, si želijo z Rangerjem pokoriti konkurenco na Starem kontinentu. Rangerju je to že uspelo, vendar konkurenti ne stojijo križem rok, zato so Fordovci vnovič staknili glave in v novo generacijo zavili kar precej sveže tehnike. Delno smo jo opisali že na povezavi TUKAJ, zato bomo tokrat le osvežili vse Rangerjeve glavne adute.

 

Začnimo tam, kjer nam zaigra srce. Novi Ranger bo na voljo tudi z zmogljivim trilitrski V6 turbodizlom, povsem novim štirikolesnim pogonom e-4WD, moderniziranim vzmetenjem in podvozjem ter nadgrajenim kesonom, ki bo kar najbolje služil prav vsem lastnikom – poslovnim ali zasebnim. Ne le to, Ranger bo poln tudi digitalnih rešitev.

Evropski Ranger bo nastajal na jugu črnega kontinenta – v južnoafriškem Silvertonu, kjer je Ford pred kratkim investiral dobro milijardno dolarjev. Tam bodo Južnoafričani sestavljali robato zastavljeno novo generacijo Rangerja, ki se ponaša z matričnimi LED žarometi in oblikovno skladnim svetlobnim podpisom na zadku. Ambient bo lahko zastavljen delovno trpežno ali udobju podrejeno, v tekstilom ali usnjem. Osrednji zaslon bo v bogati različici Wildtrak meril 12 palcev in bo podpiral najsodobnejšo Fordovo multimedijo SYNC 4A.

V tako zmogljivem vozu pod motornim pokrovom vsekakor ne sme manjkati delovni pogon, kjer srce bije po dizelskih taktih. Osnovo tvori dvolitrski turbodizel s 170 KM, ki lahko v bi-turbo različici zmore tudi 205 KM. Češnja na torti bo vsekakor trilitrski V6 turbodizel z 240 KM in 600 Nm navora, ki bo oplemeniten z naprednim stalnim štirikolesnim pogonom e-4WD z elektronsko nadzorovano porazdelitvijo navora. Vmes bo zobnike spajal in razdruževal že znani 10-stopenjski samodejni pretikač.

 

Da bi Ranger obdržal segmenti pokal med kolesjem bodo poskrbeli njegovi serijsko vključeni elektronski pomočniki, kot so denimo Pre-Collision Assist za preprečevanje trčenja skupaj z zaviranjem v sili, sistem za ohranjanje voznega pasu ter Reverse Brake Assist za preprečevanje trčenja ob vzvratni vožnji. Nič slabše se ne godi razširjenemu naboru aplikacij, ki se bodo preko tehnologije Ford Power-Up brezžično posodabljaje, da boste skupaj z vašim Rangerjem ostali v koraku s časom. Skratka, novi Ranger je lahko olikan gorjan ali pravcati gozdar ter nenazadnje odličen sopotnik za pustolovske aktivne družine.

Blaž Likovič
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button