Gospodarska vozilaNovice

Nissan Townstar Crew Van za profesionalne uporabnike

Kompaktni dostavnik bo na voljo tudi z električnim pogonom.

Nissan predstavlja novo vsestransko uporabno gospodarski različico kompaktnega kombija Townstar, ki bo izpopnil potrebe številnih podjetij in profesionalnih privatnikiv. Townstar Crew Van temelji na priljubljenem modelu L2 Townstar, ponuja večjo prostornost in prilagodljivost, brez težav prehaja med prevozom majhnih predmetov in težkih tovorov ter tako zlahka izpolnjuje različne zahteve.

Nissan želi s to novo različico okrepiti svojo ponudbo lahkih gospodarskih vozil v Evropi, poleg novega modela Interstar v segmentu H-van in srednje velikega kombija Primastar. Townstar Crew Van zagotavlja izjemno prilagodljivost, saj ima drugo sedežno vrsto, ki jo je mogoče z eno roko zložiti in v nekaj sekundah spremeniti v varen ter udoben petsedežnik. Potnikom so na voljo individualni tritočkovni varnostni pasovi, nasloni za glavo in odklopna okna v drugi vrsti za lažje prezračevanje. Vgrajena pregrada zagotavlja varnost potnikov, saj jih ščiti pred premikajočim se predmeti v tovornem prostoru.

Kadar je potreben dodaten prostor, je mogoče sedeže v drugi vrsti zložiti in tako povečati prostornino kombija za 1 m³, kar skupaj zagotavlja 3,1 m³ prtljažnega prostora. Zasnova kombija se ponaša z izjemno širokimi 831 mm vrati, ki omogočajo enostaven dostop do zadnjih sedežev. Ponaša se tudi z nosilnostjo do 845 kilogramov in impresivno vlečno zmogljivostjo 1.500 kilogramov z zavirano prikolico.

Za ekološko ozaveščena podjetja Nissan ponuja popolnoma električno različico, opremljeni z baterijo s kapaciteto 45 kWh, ki zagotavlja doseg do 278 kilometrov. Podpira različne možnosti polnjenja – izmenično z 22 kW in hitro enosmerno z močjo 80kW, ki baterijo od 15 do 80 odstotkov oskrbi v 37 minutah. Električni model ohranja enako prostoren nakladalni in potniški prostor kot njegov bencinski sorodnik, kar zagotavlja brezkompromisno zmogljivost.

Varnost in tehnološko plat zastopajo funkcije, kot so prostoročno parkiranje, inteligentni nadzor okolice, prilagodljivi tempomat, nadzor mrtvega kota in brezžična povezljivost s storitvama Apple CarPlay ter Android Auto. Standardna zadnja kamera in parkirni senzorji zagotavljajo lažje manevriranje, pametni sistem za zaviranje v sili pa dodatno zaščito pred nepričakovanimi situacijami na cesti. Aplikacija NissanConnect voznikom ponuja dostop do posodobitev prometa v živo, stanja polnjenja baterije in možnost daljinskega upravljanja prezračevalnega sistema. Crew Van ima standardno garancijo 5 let ali 160 tisoč kilometrov, na baterijo pa enako razdaljo ali 8 let.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button