E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Naslednji mesec prihaja Mercedesov električni kombi EQT

Koncept EQT potrjuje električen pogon pri novi generaciji razreda T.

Mercedes-Benz potrjuje premiero koncepta 10. maja, ko bodo razkrili nega člana družine EQ, lahek kompakten kombi EQT. Šlo bo za prvi uraden vpogled v novo generacijo kompaktnega dostavnika in praktičnega družinskega sopotnika razred T, ki bo zamenjal starajočega Citan. Postavil se bo neposredno ob bok Volkswagna Caddy in Peugeota Rifter.

Bencinsko in dizelsko gnane različice novega lahkega dostavnika se že mudijo na testiranju. Razred T bo uporabljal platformo sposojeno pri Renault-Nissan-Mitsubishi navezi. Vsi ti podatki potrjujejo vzporedno prodajo izvedenk z motorji na notranje izgorevanje in izključno električnega EQT. Mercedes pravi, da bo baterijsko-električen model luč sveta ugledal kot prvi v vrsti.

Dražila fotografija namiguje na oblikovanje novega EQT, ki bo v segment običajno cenejših uporabnih vozil prinesel nekaj premijskih elementov. Sicer lahko iz dražilca povzamemo obraz podoben ostalim konceptnim in serijskim EQ modelom. Mercedes ne razkriva nobenih tehničnih podrobnosti, vendar bosta razred T in EQT bazirana na enaki platformi kot nova generacija Renaulta Kangoo, tudi ponujen z električnim pogonom. Kangoo ZE uporablja 44 kWh baterijo, dovolj za maksimalnih 255 kilometrov dometa.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button