Gospodarska vozilaNovice

Najbolj ekstremni pickup: Hennessey Velociraptor 6×6

VIDEO: Še tretja generacija Forda Raptorja v izvedbi 6x6 je tu!

Če zna kdo pošteno nadgraditi vaš pickup, potem so to zagotovo inženirji pri ameriškem podjetju Hennessey Performance. Tokrat so v svojo garažo sprejeli povsem novo generacijo Forda Raptorja z letnico 2023 in ven spustili … no ja, oglejte si napovednik.

 

V zadnjo fazo preizkušanj so namreč zapeljali novo generacijo Velociraptorja 6×6, kot sami poimenujejo pošastno zmogljivega triosnega pickupa na plečih Forda F-150 Raptor. Henesseyjev voz je pač večji, daljši, višji, ima več moči, proizvede več hrupa in je nasploh superlativen v vseh pogledih.

Njegov 3,5-litrski twin-turbo V6 agregat so navili na 565 KM in zajetnih 911 Nm navora kar bo neskromno odmerjenega cestnega orjaka zagotovo urno pognalo v dir. Nadgradnja vsebuje še posebno Fox vzmetenje, posebna 20-palčna platišča s terenskimi pnevmatikami, Brembove zavore in kup kozmetičnih posodobitev. Kaj bi šele bilo, če bi vseli nedavno predstavljeni 5,2-litrski Predator V8 agregat, ki mu je Ford odmeril 700 KM in 868 Nm navora. Verjetno izvemo kmalu …

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button