Gospodarska vozilaNovice

Na voljo: Hennessey VelociRaptoR 1000

VIDEO: Novi kralj med pickupi je tu!

V nabiralniku smo našli vest, ki je priromala preko Atlantika, iz Teksasa bolj natančno, in sicer glede začetka sestavljanja najbolj nabritega Fordovega pickupa. Ta se imenuje VelociRaptoR 1000 in je močno navita izvedba sicer že serijsko nič kaj skromnega Forda F-150 Raptor R.

Da si malce osvežimo naš možgan. Ford F-150 Raptor R ima pod motornim pokrovom nameščen prisilno polnjeni 5,2-litrski V8 agregat, ki razvije 720 KM in 868 Nm navora. Seveda s tem gospodje iz divjega Zahoda niso zadovoljni, zato so mu nadeli svoj paket nadgradnje, ki dotični kotel na merilnih valjih zakuri do 1.058 KM in 1.117 Nm navora. Noro!

 

Dovolj, da se jenkijevski kolos z mesta do 97 km/h (60 milj na uro) požene v 3,1 sekunde ter četrt milje preči v 11,4 sekunde pri hitrosti 196 km/h. ob nakupu vam kakopak dodajo še precej udobju podrejenih elementov, nadgradijo videz v všečno zloveščo podobo, dodajo vzmetenje s 75 milimetri nastavljivosti po višini ter električne zložljive stopnice.

 

Hennessey je pričel z nadgradnjami modela F-150 Raptor v letu 2009 in od takrat izdelal že nekaj tisoč priredb. Dotični voz je namreč najbolje prodajanj pickup z nadgrajenimi zmogljivostmi in VelociRaptoR 1000 to le še potrdi.

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button