E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Na elektriko tudi Renault Trafic

Renaultov tretji električni kombi Trafic E-Tech, zapolnjuje vrzel med električnima Kangoo in Master.

Renault je na salonu gospodarskih vozil v Hannovru, predstavil še eno električno dostavno vozilo, ki se v ponudbi pridružuje Masterju in Kangooju. Trafica E-Tech poganja že poznan sklop iz Kangooja, z 90 kW (121 KM) elektromotorjem in 52 kWh baterijo, ki zadošča za 240 kilometrov avtonomije po merjenju WLTP.

Trafic E-Tech ni namenski električni dostavnik, temveč je zasnovan na obstoječem dizelskem modelu, zato bliskovitega polnjenja ne gre pričakovati. Največja moč standardnega izmeničnega polnjenja znaša 22 kW, medtem ko je opcijsko na voljo hitro polnjenje z največ 50 kW. Ni pa vgradnja električnega sistema vplivala na prostornost, nakladalni volumen ostaja med 5,8 in 8,9 kubičnih metrov (odvisno od izbrane dolžine), omejeni sta zgolj obremenitev in zmožnost vleke prikolice –tovora je lahko za največ 1.100 kilogramov, vleče lahko do 750 kilogramov.

S prihodom Trafica E-Tech, ima Renault električno gnano različico kombija v vsaki izmed treh kategorij, ponujajo celo kompaktno urbano dostavno rešitev v obliki komercialnega Zoe. Cene novega električnega Trafica bodo znane ob približevanju začetka prodaje v naslednjem letu. Sicer je Traficova ponudba zrasla še za posebno kampersko različico Space Nomad, s katero so bodo postavili ob bok Volkswagnu California in Fordu Transit Custom Nugget. Zanimivo je omeniti, da se Renaultov srednje veliki kombi prodaja že od leta 1980 in v 50 državah, s skupno prodajno številko preko 2,2 milijona primerkov.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button