E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Munro Mk1 tudi kot pickup

Priročni električar tudi s kesonom.

Škotsko zagonsko podjetje Munro Vehicles je predstavilo pickup izvedenko na plečih svojega delovnega električarja Mk1, ki skuša biti nekakšna brezemisijska zamenjava za Forda Rangerja ali morda Toyotinega Hiluxa.
Pickup verzija se ponaša s praktično identičnimi tehnikalijami kot klasični Mk1, le da lahko v svoj odprti keson spravi euro paleto, tam vozi do 1.050 kilogramov zajeten tovor ter vleče prikolico z največ 3.500 kilogrami. To slednje velja le ob doplačilu za Performance specifikacijo.

Munro Mk1 Pickup ima v svoji najbolj zmogljivi različici nameščen elektromotor z močjo 380 KM in 700 Nm navora, kar ob neskromni masi zagotovi pospešek do stotice v zgolj 4,9 sekunde. Na voljo je tudi nekoliko šibkejša varianta s 300 KM in 600 Nm, zato se nad izbiro ne gre pritoževati. Oba e-motorja od vplačilu opreme Range ali Performance energijo črpata iz 75 kWh zajetne litij-ionske baterije, ki se lahko polni z močjo vse do 90 kW. Povprečna avtonomija? Škoti obljubljajo vse do približno 300 kilometrov. Osnovna Utility različica ima šibkejši pogon in baterijo s kapaciteto 56 kWh, ki se lahko polni z močjo največ 70 kW in naj bi zagotovila do slabih 230 kilometrov avtonomije.

Cena vozila, ki je prednostno namenjeno rudarski ali recimo gradbeni industriji, znaša nekaj več kot 55 tisočakov, brez davščin seveda. Vodilni pri zagonskem podjetju so zaenkrat zadovoljni, saj so dobili že več kot 200 naročil, medtem ko želijo do leta 2027 dvigniti proizvodnjo na 2.500 primerkov letno.

Blaž Likovič
foto: Munro

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button