MotociklizemNovice

Za izbrane adrenalinske užitkarje: Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

VIDEO: Dvo- in štirikolesna kombinatorika apeninske športnosti

Rdeči iz Borgo Panigaleja oziroma predmesta Bologne so pričeli z razkrivanjem novitet za prihodnjo sezono 2023. In med povsem prvo novostjo po imenu The Unexpected so nam servirali motocikel, ki ga resnično nismo pričakovali. Govora je o posebni izdaji Streetfighterja V4, ki se poklanja zgodovini Lamborghinija, celotna prezenca pa je povzeta po vozilu Huracan STO, najbolj nabriti serijski različici »italijanskega bika«.

Pričnimo z Lamborghinijem Huracan STO, čigar kratica naznanja dirkaško različico Super Trofeo Omologato, ki se kljub cestni homologaciji brez težav meri v karavani GT2. Izredno omejeno vozilo je navadno na voljo le dirkaškim moštvom, zato njegova dvokolesna Ducatijeva reinkarnacija vsekakor ni od muh. Pogon tehnično temelji na motociklu Panigale V4 S 2023, medtem ko je videz barvno usklajen s Huracanom STO.

Zanimiva reč je to, da bodo pri Ducatiju izdelali zgolj 63 primerkov te posebne serije a za lastništvo debela denarnica in pravočasno stanje v vrsti ne bosta dovolj. Omenjeni motor si lahko omislite zgolj ob predhodnem lastništvu Huracana STO. Tako je, najprej štiri šele nato dve kolesi. Da ni vse tako turobno vam nadalje izdamo, da bodo pri Ducatiju pripravili še 630 primerkov, ki sicer ne bodo barvno usklajeni z Lambovim modelov, vseeno pa bodo prav tako živahni in po svoje posebni. Se sprašujete kaj ima pri vsem tem številka 63? Nanaša se na leto 1963, ko je industrijski magnat Ferruccio Lamborghini ustanovil avtomobilsko podjetje, preostalo je zgodovina.

Na hitro še pomembne tehnikalije:

Agregat: 1.103-kubični Desmosedici Stradale
Moč: 152 kW (208 KM)
Masa motocikla: 197,5 kg
Izpuh je izdelal Akrapovič

Več o premieri Ducatijeve dvokolesne »ekskluzive« izveste na povezavi spodaj, pri pooblaščenih prodajalcih pa si lahko omislite tudi s Huracanom navdihnjena moto oblačila.

 

Blaž Likovič
foto: Ducati

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button