MotociklizemNovice

Tu je novi BMW R 1300 GS!

VIDEO: Svež videz in še boljše vozne zmogljivosti.

Ljubitelji bavarske serije Adventure ste verjetno zastrigli z ušesi, ko ste prebrali naslov tega prispevka. Težko pričakovani šampion svojega segmenta je tu v prenovljeni podobi, pri čemer je s seboj pripeljal manj kilogramov in najmočnejši serijski bokserski agregat.

 

Začnimo pri prenovljenem videzu, ki ga zagotovo narekuje posodobljen svetlobni podpis. Nasvidenje legendarni GS-ov dvojni asimetrični žaromet in dobrodošla črka X, ki jo riše matrična LED tehnologija. Tu je še na novo zastavljena podoba, zaščitni okvir agregata, zadnji okvir na osnovi strukturne lupine in seveda še kup drugih nadgradenj. Zunanjost je pričakovano podvržena opremljenosti, pri čemer so na voljo tri izvedenke – Trophy za nenasitne pustolovce, Triple Black za galantne in udobju podrejene jezdece ter nenazadnje še premijski paket Option 719 Tramuntana za najbolj zahtevne. Tako bo lahko vaš R 1300 GS požiral prah ali dolge asfaltne poti, če ne kar oboje.

Da se bo za vašimi petami še kako prašilo bo skrbel dvovaljni bokser agregat, ki po novem meri kar 1,3-litra za še več zmogljivosti onkraj utrjenih poti. Iz agregata so iztisnili 145 KM (pri 7.750 vrt./min) in 149 Nm navora (pri 6.500 vrt./min). Masa praznega motocfikla znaša 237 kilogramov, kar je 12 »kilc« manj kot pri predhodniku R 1250 GS. Za uspešno ježo po raznolikem terenu poskrbi povsem nova vzmetenje in podvozje, kjer so svoje mesto našle tehnologije EVO Telelever, EVO Paralever, nov DSA (Dynamic Suspension Adjustment) ter inovativna prilagodljiva regulacija višine motocikla.

Smo kaj pozabili? Zagotovo, zato smo spodaj pripeli uradni preglednik vseh novitet, ki jo jih pri BMW Motorrad namestili na novega pustolovskega paradnega konja. Cena? Pri slovenskem zastopniku so jo postavili na 19.450 € oziroma od 250 € mesečno s financiranjem 3asy Ride, več pa lahko preverite na povezavi TUKAJ.

Aleš Majerič
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button