MotociklizemNovice

Suzuki: Nasvidenje V-Strom 1050 XT in dobrodošel DE

VIDEO: Japonci so prevetrili svojega paradnega potovalnika.

Moto ekipe se že pridno pripravljajo za prihodnjo sezono in pri Suzukiju ni nič drugače. Tokrat so pripravili krajšo predstavitev prenovljenega potovalnika V-Strom 1050, ki bo med različicami odslovil XT-ja a v svojo družino sprejel še bolj pustolovskega DE.

Suzuki V-Strom se kljub 19 letom ponaša zgolj v drugi generaciji in ta mora po treh letih prejeti nekaj svežine, da ohranja korak s tekmeci. Medtem ko klasična različica praktično ohranja vse lastnosti, je avanturistični DE tisti, ki postavlja nova merila pri »off road« potovalnikih. Namesto 19-pačnega prvega kolesa iz XT-ja ima tokrat le-to kar 21 palcev premera, pri čemer platišče ohranja žičnate napere. Za še več užitkov na neutrjenem terenu bo poskrbelo nekoliko omehčano podvozje z več hoda, za udobje pa sta zadolžena širše krmilo in prenovljen sedež. Nekoliko krajše vetrobransko steklo nudi zavetje digitalnemu zaslonu, kjer bo voznik po novem lahko izbral tudi Gravel (makedam) način delovanja pogona.

Med vidnejše možnosti V-Stroma 1050 DE sodijo še nadzor nagiba motorja, nadzor pri spustu in nadzor pri večji masni obremenitvi (težka prtljaga), pomoč za speljevanje v klanec, tempomat in nenazadnje tudi trije načini delovanja pogona (poleg Gravel). Kaj je naravni habitat novega V-Stroma 1050 DE in njegove cestne različice pa si oglejmo v spodnjem napovedniku.

Aleš Majerič
foto: Suzuki

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button