MotociklizemNovice

Skoraj MotoGP: Vas zanima rabljeni Ducati Desmosedici RR?

Bližje k dirkaški MotoGP zverini ne boste prišli …

Svet na dveh in štirih kolesih je bil vedno zanimiv tudi iz tekmovalne perspektive. Hitreje in močneje sta bila dejavnika, ki sta gnala celotno branžo. In lastiti si tako ekskluzivne primerke, ki se jih nadejajo le profesionalni dirkači, je zares svojevrsten prestiž. Letos naj bi vendarle bodoče lastnike dobil ekskluzivni Mercedes-AMG One, nemški priključno-hibridni športnik s kopico F1 tehnologije. V zameno za dva milijona in pol boste v garažo parkirali Mercedes-AMG primerek z 1,6-litrskim V6 turboagregatom in priključno-hibridnim pogonom, čigar sistemska moč naj bi znašala več kot tisoč konjskim moči.

Na dveh kolesih je za kar najboljši približek dirkalnikom razreda MotoGP poskrbel Ducati, ki je na cestno spravil omejeno serijo z oznako Desmosedici RR ali D16RR. Končnica RR se nanaša na Racing Replica, ki je ob prihodu v letu 2007 s seboj pripeljala takrat nenavadni V4 agregat z enakimi dimenzijami kot 989-kubični profesionalni dirkalnik razreda MotoGP. D16RR razvije nekaj čez 200 KM pri 13.800 vrtljajih na minuto in si z takratnim dirkalnikom deli kar nekaj komponent, le da ima dodatno nameščena še ogledala in luči. Za D16RR ste morali pripraviti dobrih 50 tisočakov, v primeru domišljavosti pri dodatni opremi pa dodatnih deset, kar se zdi na današnjega Panigaleja V4 Superleggero s ceno vsaj 90 tisočakov relativno ugodna ponudba.

Zaradi ekskluzive so rabljeni D16RR precej zaželena reč, zato se za tega na britanski spletni strani Bike Trader TUKAJ že vrstijo ponudbe kljub ceni 64.000 evrov in visokim vzdrževalnim stroškom.

Blaž Likovič
foto: AT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button