MotociklizemNovice

Sedma nebesa: Nova Yamaha YZF-R7

Japonci so končno razkrili novega predstavnika serije Supersport. Nova Yamaha YZF-R7 predstavlja vrhunski kompromis zmogljivosti in vodljivosti.

Pri razvoju novega športnega motocikla so imeli pri Yamahi v mislih predvsem manj izkušene motoriste, a hkrati zagotavljajo, da bo YZF-R7 dala vetra tud prekaljenim starim mačkom. Gre za povsem nov izdelek (osnova je seveda MT-07) z izredno lahko šasijo in kovinskim okvirjem. Novinka z vsemi tekočinami tehta vsega 188 kilogramov, med osema pa je manj kot 140 centimetrov, kar pomeni, da si lahko obetamo veliko veselja pri premetavanju iz ovinka v ovinek.

V okvir je nameščen znan vrstni dvovaljnik s 689 kubičnimi centimetri prostornine (poganja tudi model MT-07), sprajen pa je s šeststopenjskim menjalnikom z »multi-plate« mokro sklopko. Agregat razvije 73,4 konjske moči pri 8750 obratih, kar roko na srce za športni motocikel ni veliko. Japonci se zagovarjajo, da je YZF-R7 namenjen predvsem zabavni in dinamični vožnji, ne pa podiranju hitrostnih rekordov. Narediti so želeli motocikel, ki bo vozniku narisal nasmeh od enega do drugega ušesa in ga hkrati ne bo skušal vreči iz sedla v grmovje.

Omeniti velja še, da bo opcijsko na voljo tudi izpušni sistem znamke Akrapovič.

Rok Rabič
foto: Yamaha

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button