MotociklizemNovice

Ruroc in Cardo skupaj v napredno motoristično čelado

VIDEO: Varni in povezani tudi med ježno dvokolesnikov.

Dve na prvi pogled različni si podjetji, sta združili moči, da bi kupcem lahko predstavili skupen projekt motoristične čelade. Cardo Systems je uveljavljen igralec na tržišču brezžične komunikacije v svetu zabave na dveh in štirih kolesih, medtem ko je Ruroc znan proizvajalec motorističnih čelad in tistih za deskanje na snegu, ki ima v svojem portfelju sedaj tudi vodilni model EOX.

Novi EOX je bil zasnovan z dvema izrezoma na vsaki strani ohišja čelade, pri čemer je Cardov komunikacijski modul DMC (Dynamic Mesh Communication) možno namestiti na eni strani in pripadajoči baterijski paket na drugi. V samo čelado so namreč že nameščenimi kabli, zato obe napravi le vključite in si čelado nadenete ter odpeljete.

Komplet serijsko vključuje dve bateriji, ki ju lahko zamenjate v nekaj sekundah. Tehnika podpira medsebojno komunikacijo z do 15 motoristi na razdalji največ 1,2 kilometra, poleg tega pa vsebuje kopico rešitev za kristalno čist zvok in uspešno komunikacijsko povezavo. Vse skupaj je zasnovano po vodoodpornemu standardu IP65, nadgradnje programske opreme pa potekajo brezžično.

 

Cenik Ruroc EOX modelov se prične pri slabih 500 evrih, več pa lahko izbrskate na uradni spletni strani TUKAJ.

Aleš Majerič
foto: Ruroc

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button