MotociklizemNovice

Retro BMW motocikel z velikima ledvičkama

Na rast ledvičk kot kaže tudi motocikli niso imuni.

V sodobni generaciji oblikovnega sloga BMW-ja se je težko izogniti rastočim ledvičkam, med najbolj vpadljivimi krivci so nova serija 4, X7 in električni iX, a kot kaže so okužili tudi oddelek motociklov. Pokončni ledvički sta se znašli na odlično oblikovanem R18 motociklu, sicer v nekoliko bolj klasičnem retro videzu. R18 je že standardno zelo privlačen dvokolesnik, ki je magnet za izdelovalcev po meri.

Futuristični kreaciji Blechmann R18 sledi ročno izdelana mojstrovina s strani Kingston Custom, oklicana Spirit of Passion. BMW R18 je doživel drzno preobrazbo s katero se ustvarjalec Dirk Oehlerking vrača v čas originalnega rekordnega motocikla iz leta 1937. Najhitreje opazni veliki ledvički sta glavna točka dizajna, spominjata na starodoben model BMW 328, prav tako se njegovem oblikovanju poklanja velik okrogel žaromet. Posebej so oblikovali tudi krmilo in blatnika, sam okvir motocikla je ostal nedotaknjen, prav tako tehnologija, saj je zaradi sofisticiranosti težko kaj spremeniti.

Celotno oblikovanje se po besedah ustvarjalcev suče okoli sloga art deco. Izpušni sistem je bil modificiran v stilu Oehlerkinga in Kingston Roadsterja, medtem ko je sedež kar iz prodajne police njihovih dodatkov. Smernike so zamenjali s Kellermannovimi, sprednji žaromet pa se ponaša z LED tehnologijo.

Ker pod površjem ni prišlo do sprememb, pogonski sklop zastopa standarden, vendar zmogljiv 1,8-litrski bokser z 91 KM in 158 Nm navora. Ob številki sta na voljo že pod 5.000 vrtljaji na minuto, kot pri kakšnem turbo dizlu. S takšnim »kul« motociklom bo pravi užitek križariti na odprtih cestah in občudovati izvirno oblikovanje ko ga parkiramo.

Žiga Kolman
foto: Kingston Custom

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button