MotociklizemNovice

Rekordno leto za bavarske motocikle

BMW Motorrad je v lanskem letu dosegel najboljšo prodajo do zdaj.

Minulo leto je BMW-jev motociklistični oddelek dosegel najvišji obseg prodaje doslej, saj so globalno dobavilkat 209.257 motornih koles in skuterjev, kar je dobre 3 odstotke več v primerjavi s prejšnjim letom. K temu uspehu so ključno prispevali dobri rezultati v Evropi, Aziji in Latinski Ameriki. Uspehe sta vodila modela M 1000 R in vselej popularni BMW R 1300 GS.

Evropa ostaja najmočnejše področje s 116.012 prodanimi motocikli, Vzhodna Evropa pa je zabeležila impresivno 105-odstotno rast. V Aziji sta Kitajska in Indija dosegli najboljše rezultate doslej in prispevali k rekordnemu letu, pozitivno rast so zabeležili tudi v Braziliji in Mehiki. Kultna modela R 1250 GS in GS Adventure ter novi R 1300 GS so bili najuspešnejsi s skupno prodajno številko 60.535 enot. Športni štirivaljni modeli, vključno z modeloma S 1000 RR in M 1000 R hyper roadster so sledili stopinjam avanturističnih modelov.

K rekordu je pomembno prispeval tudi rastoči segment srednjega razreda z modeli serije F in G, pri čemer je izstopal model F 750 GS s skoraj 16-odstotno rastjo prodaje. Poleg tega je BMW Motorrad zabeležil pozitivno rast trga električnih motociklov, namreč model CE 04 zagotovil približno 70-odstotni tržni delež v svoji kategoriji. V letošnjem letu si pri BMW Motorrad prizadevajo nadaljevti uspehe lanskega leta, hkrati želijo številke dodatno okrepiti z novimi inovativnimi modeli. Veliko vlogo bodo igrali novi modeli serije GS, obetajo pa se številne svetovne premiere in dogodki skozi vse leto.

Žiga Kolman
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button