MotociklizemNovice

Posodobitev retro športnika MV Agusta Superveloce

Model Superveloce je poleg vizualnih in tehničnih sprememb s prenovo bogatejši še za začinjeno različico S. 

MV Agusta je z osvežitvijo športnemu motociklu Superveloce dodelil posodobljeno tehnologijo ter dodal različico S, z izrazitejšim vintage pridihom.

Za pogon pri obeh variantah skrbi 798-kubični agregat s 145 ”konjički”. V sklopu doseganja normativov Euro5 je prejel valje in ročice iz titana, drugačne injektorje, ki poskrbijo za močnejši navor ter spremenjeni izpušni sistem.

Prav tako so se inženirji dotaknili elektronike, kjer so nastavili odziv ročice za plin in vgradili nov ABS sistem podjetja Continental. Slednji bolje nadzoruje zdrs zadnjega kolesa in obenem do neke mere dovoljuje kontroliran dvig sprednjega ob naglih pospeševanjih. Superveloce je odslej na voljo s sistemom ”launch control” ter funkcijo ”autoblipper”.

Na področju voznih lastnosti ima motocikel zdaj bolj togo šasijo, vzmetenje pa je dobilo nove nastavitve za izboljšano blaženje ter kontrolo.

Različica Superveloce S povzema vse omenjene posodobitve in hkrati vsebuje še nekaj všečnih detajlov. Za več retro šarma so zamenjana lita platišča, sedež je odet v rjavo alkantaro, opcijski dirkalni paket pa doda enojni sedež in izpuh Arrow s pripadajočim krmiljenjem elektronike.

Rocco
foto: MV Agusta

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button