MotociklizemNovice

Novo iz Bologne: Ducati Multistrada V2

VIDEO: Nov vstopni model v Ducatijev potovalni svet.

Ducatijev vsestranski model Multistrada je dobil svojo novo vstopno različico V2. Ta je udobna, zabavna, priročna in tehnološko napredna dvovaljna izvedenka potovalnega motorja. Po novem je pet kilogramov lažja in kozmetično, ergonomsko ter tehnološko izpopolnjena. Piha na dušo ljubiteljem potovanj, k nam predvidoma zapelje že prihodnji mesec.

Evolucija se nadaljuje. Multistrada V2 je vstopni potovalnik z obrobja Bologne, kjer domujejo »rdeči« in kmalu zapelje v prenovljeni podobi. Je pet kilogramov lažji motocikel kot predhodnik Multistrada 950 zahvaljujoč lažjim materialom. Agregat 937 cc Testastretta 11° je izgubil nekaj mase, hkrati pa vsled nadgradnje menjalnika in sklopke deluje še bolj zvezno in natančno. Razveselimo lahko tudi lastnike A2 dovoljenja, saj bo Multistrada V2 na voljo tudi v različici s 35 kW, medtem ko klasična izvedenka zmore 83 kW (113 KM). Mestni jezdeci bodo zadovoljni z novo ergonomsko obliko sedeža v kombinaciji z Ducati Skyhook EVO delno-aktivnim vzmetenjem pri različici S, ki potovanja dvigne še nivo višje.

Posodobljena je bila tudi elektronika, ki tokrat prinaša nekaj zares naprednih asistenčno-varnostnih rešitev, predvsem v S izvedenki. Izbirali boste lahko med štirimi voznimi profili (Sport, Touring, Urban in Enduro), celoten skupek informacij pa se bo prikazoval na LCD zaslonu. V primeru doplačila za Multistrado V2 S bo to barvni TFT 5-palčni zaslon z nadgrajenim intuitivnim vmesnikom, medtem ko je pri obeh modelih osnova Ducatijev multimedijski sistem.

Celotna oblika vključno z grafiko motor nezmotljivo uvršča v družino Multistrada, v salonih pa jo lahko pričakujemo še to jesen. O ceniku (še) ni bilo govora.

Tehnični podatki:
Dvovaljni L-Twin agregat z 937 cm3 prostornine,
83 kW (113 KM) pri 9.000 min-1,
96 (94*) Nm navora pri 7.750 (6.750*)
Masa motocikla: 199 kg
Višina sedeža: 790 – 830 mm, odvisno od izvedbe in dodatne opreme
Rezervoar za gorivo: 20 L

*v državah z euro 5 standardom

Blaž Likovič
foto: Ducati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button