MotociklizemNovice

Nove podrobnosti: Suzuki GSX-S1000

VIDEO: Popolnoma prenovljen japonski cestni bojevnik

Končno smo dočakali razkritje Suzukijevega naked bika-a GSX-S1000, o katerem so Japonci šušljali vse od začetka aprila. Dvokolesnik prihaja v povsem novi, še bolj ostri in skoraj futuristični podobi z LED svetili na čelu, prenovljen štirivaljni agregat s 152 KM je kompatibilen z Euro 5 emisijskim standardom, medtem ko je nov izgled prinesel tudi sodobne in napredne varnostno-asistenčne sisteme.

Že bežen pogled razkriva, da je Suzuki GSX-S1000 doživel korenite spremembe. Povsem nova, še bolj ostra podoba z večjim rezervoarjem goriva (19L), širše krmilo ter sodobna LED svetila prinašajo precej bolj privlačno in sodobnejšo podobo. Nekakšna zmes agresivnega in futurističnega izgleda pač naredita svoje.

Pogon tvori vrstni štirivaljnik, ki je ravno tako doživel kar nekaj pomembnih nadgradenj in optimizacij. Pri 11.000 vrtljajih zmore 152 konjskih moči, zahvaljujoč prenovi pa se ponaša z lepšo porazdelitvijo navora po celotnem razponu motornih vrtljajev. K sreči je GSX-S1000 ohranil svoj zvok in to kljub katalizatorju, ki poskrbi za kompatibilnost z emisijskim standardom Euro 5.

Napredek brez posodobitve elektronike enostavno ni možen, zato v novem GSX-S1000 pričakujte napredne elektronske pomočnike. Japonci so pripravili tri različne profile sistema SDMS (Suzuki Drive Mode Selector), in sicer A, B in C. Vsem je enaka končna moč agregata, medtem ko se njegova odzivnost prilagaja izbranemu profilu. Posodobljen je tudi elektronski nadzor stabilnosti, ki ga je možno tudi izklopiti. Več ob prihodu v podalpske salone.

Blaž Likovič
foto: Suzuki

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button