MotociklizemNovice

Nova bavarska koncepta električne mikromobilnosti

BMW predstavlja inovativno tovorno kolo in novi e-skuter.

Kar nekaj gigantov iz sveta avtomobilizma je svoj razvoj usmerilo tudi v mikromobilnost, kjer se bije ne tako skromen boj za ljubitelje električnih koles in skirojev. Zdi se, da je električen pogon tam vsekakor bolj zaživel kot v večjih štirikolesnikih, zato vnema za razvoj novih mobilnih zadevic ne pojenja. BMW je tako razkril dva nova koncepta, in sicer vsestranski trikolesnik DYNAMIC CARGO s tovorno platformo in električni skuter CLEVER COMMUTE.

Trikolesnik je namenjen prevozu manjšega tovora, otrok ali brezčasnih rekvizitov, kljub temu pa ohranja agilnost in vodljivost klasičnega kolesa. Študija naj bi bila izpopolnjena različica nerodnih trikolesnikov, hkrati pa je uporabniku na voljo pomoč električnega pogona na zadnji osi.

Električni skuter CLEVER COMMUTE je po drugi strani namenjen t. i. »last mile« prevozu, ki je izredno uporaben pri vstopu v zaprta mestna središča, medtem ko vaš jekleni konjiček počiva na parkirnem mestu na obrobju urbanega naselja. Odlikujeta ga zložljivost in enostavna vodljivost. Obe študiji imata nameščen električni pogon, ki zagotavlja avtonomijo do 20 kilometrov, hkrati z odstranljivo baterijo, ki jo lahko napolnite na hišni vtičnici v stanovanju ali hiši.

Blaž Likovič
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button