E-MobilnostMotociklizemNa kolesihNovice

MG-20 je prvo zložljivo Ducatijevo kolo z magnezijem

Nov član družine Ducati Urban e-Mobility!

Ducati je eden redkih motociklističnih proizvajalcev, ki elektrifikacije mobilnosti ne pričakuje križem rok, temveč se je podal v te vode s polnim plinom. Pri tem se močno opirajo na podjetje MT Distribution, ki jim je pomagalo ustvariti linijo izdelkov Ducati Urban e-Mobility. In njihov najnovejši član je MG-20, prvo zložljivo kolo z okvirjem na osnovi magnezija.

MG-20 ima šestkraka platišča ter dinamične linije, ki ga nesporno povezujejo z rdečimi iz Bologne. Vsled široke rabe magnezijevih kompozitov je izredno lahek a vseeno čvrst. Med pedali se nahaja Samsungova baterija s kapaciteto 378 Wh iz katere se napaja elektromotor z močjo 250 W. Ob polni napolnjenosti naj bi to zagotavljalo avtonomijo približno 50 kilometrov, medtem ko najvišja hitrost ostaja omejena na 25 km/h. Upravljanje poteka preko priročnega LCD zaslona, kjer lahko izberete tri stopnje asistence električnega pogona (12-18-25 km/h).

V kolikor ste pripravljeni odšteti 1.599 evrov, kolikor ga vrednotijo tudi na uradnem Ducatijevem e-shopu TUKAJ, je lahko vaš že zdaj.

Aleš Majerič
foto: Ducati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button