MotociklizemNovice

Langen predstavlja novo dvokolesno mojstrovino

VIDEO: Dobrodošli v svetu čistega navdušenja in brezčasne elegance!

Langen Technology Limited ali krajše kar Langen je eno izmed vodilnih podjetij v segmentu avtomobilskega razvoja, specializirani pa so tudi za maloserijske ročno grajene motocikle. Britanci so po njihovih besedah nared, da po svoji zadnji uspešnici – Two Stroke – svetu pokažejo novo mojstrovino po imenu Langen LightSpeed 1200 (LS-12).

LightSpeed je po njihovih besedah sodeč motocikel z izjemnim razmerjem med močjo in maso, saj slednje znaša kar 1.000 KM na tono. Temelji na slogu uličnega motocikla in vključuje karoserijo iz ogljikovih vlaken, ovito okoli visoko nateznega jeklenega cevastega prostorskega okvirja. Za blaženje oziroma so zadolžili Ohlins, medtem ko bodo krotenje prevzele Hel Performance čeljusti, ki zagrizejo v 320 mm velika dvojna lebdeča sprednja koluta.

 

Bit LightSpeeda je tekočinsko hlajen, prečno postavljeni 72-stopinjski V-Twin agregat, ki razvije 185 KM pri 10.600 vrt/min. Razvili so ga pri Langnu, medtem ko je proizvodnjo prevzel Buell Motorcycles. Sestavili bodo zgolj 185 primerkov, pri čemer je kar nekaj možnosti osebne prilagoditve kupcu – tako barvne kot tehnične.

Omejena serija bo na voljo od leta 2026 naprej, prve rezervacije pa so menda že na Langnovem tekočem računu.

Blaž Likovič
foto: Langen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button