MotociklizemNovice

Kaj prinaša Ducati Scrambler z modelnim letom 2022?

VIDEO: Rdeči iz Bologne prinašajo še več zabave v sodobnem ali klasičnem slogu!

Pri Ducatiju je precej pestro, saj so razgrnili svoj drugi predstavitveni video, ki si ga lahko v celoti ogledate spodaj. V njem so pod premierne žaromete postavili dva zanimiva primerka – modela Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO in Ducati Scrambler Urban Motard. Prvi je nastal v čast zračno hlajenemu L-Twin dvovaljniku izpred petdesetih let, medtem ko je Urban Motard prilagojen sodobnim in lahkotnim jezdecem dvokolesnikov.

Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO

Pisalo se je leto 1971, ko so »rdeči iz Borgo Panigaleja« predstavili zračno hlajen dvovaljni agregat in prav temu dogodku v čast je nastal model 1100 Tribute PRO. Izvrstna kombinacija sodobnih rešitev v klasičnem videzu, ki je povzet po Ducatijevih elementih iz 70-ih. Na to obdobje se navezuje napis znamke na rezervoarju, posebna v črnino odeta Giugiaro platišča z naperami, retro sedež s poudarjenimi šivi, dvojec okroglih vzvratnih ogledal in podobno. S tehničnega vidika je omenjeni motocikel pravcati pripadnik Scramblerjeve 1100 PRO družine. Bistvo tvori zračno hlajeni 1.079-kubični L-Twin agregat z 86 KM in 88 Nm navora, ki ob pomoči izpušnega sistema pričara nekaj pristnega dvokolesnega Cafe Racer vzdušja naših dedov.

Posebna izdaja Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO prihaja tudi v zgolj 35-kilovatni različici, za vse imetnike A2 vozniške kategorije

 

Ducati Scrambler Urban Motard

V sodobnem in pobalinskem slogu, pa vendar z geni Ducati Scramblerja, prihaja še ena novost in sicer Ducati Scrambler Urban Motard, pravi mestni upornik. Bolj energičen in vpadljiv dvokolesnik, ki je kot nalašč za pestre velemestne ulice in urbano okolje nasploh. Karoserija je odeta v grafitni slog s kombinacijo bele, črne in rdeče, medtem ko so platišča z naperama bleščeča v soju kroma. Sprednji blatnik je nameščen skoraj tako visoko kot pri enduro motorjih, medtem ko raven in udoben sedeže ter stransko nameščena tablica nakazujejo na okretnega dvokolesnega mestneža.

Za vragolije bo zadolžen zračno hlajeni L-Twin dvovaljni agregat s prostornino 803 kubične centimetre, ki zmore 73 KM in 66 Nm navora. Med serijsko opremo motocikla pritečejo jekleni rezervoar z zamenljivimi aluminijastimi obrobami, LED žaromet in zadnja luč, LCD instrumentacijski zaslon, medtem ko Urban Motard oprema prinaša nekoliko modificirano krmilo in 17-palčna že omenjena platišča.
Scrambler Ducati Urban Motard | City Rebel – YouTube

Oba primerka bosta v salone zapeljala še pred otvoritvijo sezone 2022, medtem ko bo podroben cenik znan ob prihodu na dotični trg. Za 1100 Tribute PRO naj bi zahtevali približno 16 tisočakov, medtem ko bo Urban Motard svoje zmožnosti pričaral v zameno za vsaj 13 tisočakov in pol.

Blaž Likovič
foto: Ducati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button