MotociklizemNovice

Ducati s prenovljeno pošastjo za leto 2021

Ljubitelji naked bikeov pozor! Ducati je med novostmi prihodnje sezone vendarle predstavil še Monsterja, najbolj priljubljenega vsestranskega dvokolesnika.

Na kratko:
Prihaja v najlažji, najbolj kompaktni in osnovni obliki
111 KM in 166 kg suhe mase
Športni »naked bike« za vse ljubitelje lahkotnosti na veh kolesih
Na voljo v aprilu 2021

Pa smo dočakali morda najbolj pričakovan Ducatijev model prihodnje sezone – Monster. Italijani so ga opisali kot športen in zabaven, lahek, enostaven, tehnološki in prilagodljiv. Pa poglejmo zakaj …

Novi Monster je nastal iz povsem novega začetka, saj so ga kljub priljubljenosti želeli prilagoditi sodobnim željam in potrebam sodobnih jezdecev. Poganja ga 937 kubičnih centimetrov velik Testastretta 11° dvovaljnik s 111 konjskimi močmi in 93 Nm navora. Slednji je kljub prirastku delovne prostornine za slaba dva kilograma in pol lažji od predhodnika s 821 cm3. Motor bo serijsko na voljo z Ducatijevim Quick Shift menjalnikom, ki bo vsekakor dvignil adrenalin na vijugastem cestišču.

Med vidnejšo tehnologijo, s katero bo novi Monster obogaten, bi uvrstili t. i. sistem Wheelie Control, možnost izbire treh voznih profilov (Sport, Urban, Touring) ter 4,3-palčni TFT digitalni zaslon. Prostora za osebno prilagodljivost je menda precej, ravno tako pa bo na voljo tudi precej »pridušena« različica z le 35 kW moči, ki je namenjena lastnikom A2 vozniškega dovoljenja. Več ob prihodu v slovenske salone.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button