MotociklizemNovice

Ducati razkriva posodobljenega Scramblerja!

VIDEO: Lažji, sodobnejši in še bolj varen!

Pri Ducatiju so v sedmi epizodi spletnih razgrnitev novitet za moto sezono 2023 razkrili Scramblerja. Ta je po novem lažji, sodobnejši in varnejši. Vsaj tako trdijo »rdeči« iz Borgo Panigaleja, ki so še razširili konfigurator za še višjo mero prilagajanja kupcem.

Nova generacija Scramblerja, ki se predstavlja pod sloganom »svoboda naslednje generacije«, kljub zajetni prenovi ohranja svojo bit – vsestranskost in enostavno upravljanje. Bistvo še vedno tvori dvovaljni V-Twin Desmodue agregat, ki ostaja zračno hlajen in s tem čedalje bolj osamljen v tej skupini. Je za poltretji kilogram lažji od predhodnika, medtem ko je celoten motocikel izgubil štiri kilograme mase.

Med bistveno tehnično nadgradnjo velja omeniti novo sklopko, ki naj bi poskrbela za gladko in natančno prestavljanje ter nadalje (ob doplačilu seveda) omogočila vgradnjo sistema Quickshifter. Precej posodobitev je bilo izvedenih pri ogrodju, vendar teh brez testne vožnje ne gre opaziti.

Ko boste sedli za krmilo boste opazili nov 4,3-palčni TFT zaslon, medtem ko bodo »ježo« olajšali elektronski nadzor plina Ride-By-Wire ter dva vozna profila – Road (cesta) in Wet (mokro cestišče). Novi ducati Scrambler bo na voljo v treh različicah – Icon, Full Throttle in Nightshift. Prav vsem bo skupna nizka masa (cca. 185 kg) in enostavno upravljanje, kar je Scramblerja postavilo na moto zemljevid sveta.

Tehnični podatki:

Agregat: 803 cm3, 90° V2, zračno hlajen
Zmogljivost 54 kW (73 KM) pri 8.250 min-1

65 Nm pri 7.000 min-1

Masa 185 kg
Prostornina rezervoarja za gorivo 13,5 L
Pnevmatike (spredaj / zadaj) 110/80 R18, 180/55 R17
Zavore Kolutne, 330 mm spredaj in 2456 mm zadaj
Višina sedeža 798 mm

Aleš Majerič
foto: Ducati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button