MotociklizemNovice

Ducati Panigale V4 SP2

VIDEO: Rdeči iz predmestja Bolognje z novim dirkaškim dvokolesnim orožjem!

Jezdeci motociklov, predvsem tisti z dirkaškim encimom v krvi, kar zastrižejo z ušesi ko beseda nanese na Ducatijev cestni model Panigale V4. Naj vas razveselimo, »rdeči« oziroma njihov športni oddelek Ducati Corse je zapeljal še zavoj dlje in predstavil dirkaško dvokolesno zverino z dodatkom SP2. Tako je, spoznajte Ducatija Panigale V4 SP2, kjer se SP nanaša na okrajšani in dobro znani Sport Production.

 

Omenjeni motocikel ima nekakšno bipolarno motnjo, saj je lahko relativno kultiviran motor v rednem cestnem prometu, lahko pa ga popade napad dinamike, ki jo brez dvoma sprosti na recimo dirkaški stezi v Mugellu. Panigale V4 SP2 bo v salone zapeljal še ta mesec, s seboj bo (med drugim) pripeljal še platišča iz karbona in zavorni sistem Brembo Stylema R. Med dirkaško »obarvane dobrote« so dodali še Brembov MCS radialni zavorni cilinder, suho sklopko, pogonske elemente z nižjo maso in višjo vzdržljivostjo ter še kopico dirkaških elementov iz garaže športnega oddelka Ducati Corse.

 

Agregat Desmosedici Stradale s prostornino 1.103 cm3 ima sorodnike v karavani Moto-GP ter zmore 215 KM, kar je približno dva »konjiča« več kot predhodnik. V primeru doplačila za Ducati Performance izpuh boste osedlali dodatnih 13 »žvinčet«, torej skupno kar 228 KM. Motocikel prihaja v t. i. »Winter Test« podobi, kjer dominira mat črni barvni odtenek z nekaj rdečine in srebrnine za poživitev. Več v spodnji uradni spletni predstavitvi …

Blaž Likovič
foto: Ducati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button