MotociklizemNovice

Ducati Desert X: Rojen v puščavi

VIDEO: Šesta epizoda premier prinaša puščavskega Desert X!

Že res, da Ducatija podzavestno povezujemo z dvokolesnimi užitki po asfaltiranih poteh, vendar to ne pomeni, da so »rdeči« iz Borgo Panigaleja brez idej ko beseda naleti na neutrjen teren. V segmentu »off roaderjev« bodo po novem nudili model Desert X, kot že njegovo ime pove, gre za neutrudnega jezdeca po puščavskih sipinah.

Podvozje, za katerega so poskrbeli pri nedavno obujeni znamki Kayaba, z 21 oziroma 18-palčnima platiščema in dolgim vzmetenjem nudi velikodušno oddaljenost od tal, ki nadalje omogoča »off road vragolije«. Za krotenje bo z dvojnim sprednjim in enojnim zadnjim zavornim kolutom skrbel Brembo, suha masa motocikla pa znaša 202 kilograma.

Srce Ducatija Desert X tvori poznan posodobljen agregat Testastretta 11° V2 z 937 kubičnimi centimetri delovnega volumna. Zmogljivost znaša 110 KM in 92 Nm navora pri 6.500 vrtljajih na minuto. Krmilni sistem omogoča kar šest voznih profilov, od katerih so Sport, Touring, Urban in Wet namenjeni vožnji po utrjenem oziroma asfaltiranem terenu, medtem ko boste ob iskanju pravcatih pustolovščin izbrali Off Road ali Rally.

Ducati Desert X ne skriva podrobnosti in navdiha, ki jih je iskal pri konkurentih iz 80-ih, vključno s podobo 5-palčnega TFT voznikovega instrumentacijskega zaslona, medtem ko za primes sodobnosti med drugim poskrbijo LED žarometi in dnevnimi lučmi v tehnologiji dvojne optike. Rezervoar za gorivo sprejme 21 litrov oktanskega napoja, za doplačilo pa mu jih lahko dodate še osem. V naboru dodatne opreme se skriva zares širok nabor opreme, ki vsekakor sodi k avanturističnemu dvokolesniku in njegovemu pustolovskemu jezdecu.

Več informacij in predvsem cenik bo navoljo ob vstopu na slovenski trg, kjer ga pričakujemo v prihodnjem mesecu maju, vsi lačni tehničnih informacij pa pogumno zagrizite v uradno spletno stran Deserta X TUKAJ.

Aleš Majerič
foto: Ducati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button