E-MobilnostMotociklizemNa kolesihNovice

Dostavno električno kolo Zoomo One želi bencinske mopede pahniti v pozabo

Avstralsko start-up podjetje predstavlja prototipno električno kolo za dostavne kurirje.

Zoomo, avstralsko zagonsko podjetje, razkriva prvi delujoč prototip električnega kolesa One, zasnovanega namensko za dostavljavce na kolesih. Z uradnim prihodom naslednje leto, bo Zoomo One poskušal ponuditi čistejšo alternativo množičnih bencinskih mopedov, ki nepotrebno onesnažujejo mestna okolja.

One bo idealna izbira predvsem za dostavljavce hrane, saj lahko sprejeme kar 60 kilogramov bremena – 40 kilogramov na zadnjem in 20 kilogramov na sprednjem nosilcu. Fleksibilni nosilci omogočajo enostavno namestitev različnih zabojev ali torb, proizvajalec prav tako obljublja nosilnost na ravni ekvivalenčnih koles z motorji z notranjim izgorevanjem.

Pomembna lastnost dvokolesnikov takšnega kova je vzdržljivost, saj so redno izpostavljenim obremenitvam in obrabi v neizprosnem urbanem okolju. Pri Zoomo so se reševanja lotili z vgradnjo dvojnega vzmetenja, 24-palčnimi kolesi z izdatno okrepljenimi pnevmatikami, varnostna oprema pa zajema LED osvetlitev, smerne utripalke, hidravlične zavore, vzvratni ogledali, hupo in integriran GPS sistem z lokacijskim sledenjem.

Za dovajanje električne energije skrbi zamenljiva 0,884 kWh baterija, v prihodnje bodo sledile še različice z večjo kapaciteto, za pogon skrbi motor z močjo 1.000 W in 45 Nm navora. Zaradi določenih zakonskih omejitev v evropskih državah, bo električna asistenca aktivna do hitrosti 25 km/h, na ostalih trgih, kot so Združene države Amerike, bo hitrost nastavljena na 45 km/h. Za električno dostavno kolo Zoomo One bo potrebno brez vključenega davka odšteti približno 3.900 evrov.

Žiga Kolman
foto: Zoomo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button