MotociklizemNovice

Aprilia RS 125 in Aprilia Tuono 125

Aprilia predstavlja zanimiv duo iz razreda 125-kubičnih centimetrov.

Osvežena modela RS 125 in Tuono 125 se ponašata z ostrejšim videzom, izboljšanim agregatom, novim računalniškim krmilnikom ter digitalno instrumentno ploščo.

Oba modela imata nov enovaljni, vodno hlajeni motor z novo glavo, preoblikovano zgorevalno komoro, novimi sesalnimi in izpušnimi kanali ter novo iridijevo svečko. Odmična gred, zajem zraka in filter so prav tako novi, kakor tudi izpuh z učinkovitejšim katalizatorjem. Agregat ohranja zakonsko dovoljenih 15 ‘konjev’, ki pa jih zdaj doseže 1.000 vrtljajev prej in sicer pri 10.000 vrtljajih na minuto.

Nespremenjena ostaja masa motociklov, oba tehtata 144 kilogramov, pri tem pa ima Tuono novo krmilo, ki je za 18 milimetrov višje. Oba motocikla sta opremljena še z naprednejšim ABS sistemom v kategoriji. Ta Boschev inovativni sistem pri zaviranju omogoča tudi nadzor nad dvigom zadnjega kolesa.

Aprili Tuono 125 je na voljo v treh barvnih kombinacijah – bela, rdeča in siva. Športnejša Aprilia RS 125, pri kateri je možno doplačati še za quickshifter, pa omogoča izbiro rdeče-črne ali vijolično-bele barvne kombinacije z mimiko poslikave moštva MotoGP.

Rocco
foto: Aprilia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button