NovicePredstavitve

Mitsubishi Eclipse Cross (2022)

Eclipse Cross se je danes predstavil slovenski publiki.

Mitsubishi že lep čas krči svoj nabor vozil, a svoje upe polaga predvsem v trenutno najbolj zaželeno karoserijsko zasnovo – SUV. Verjetno se še spomnite Outlanderja, ki je takrat oral ledino in na sončni strani Alp našel marsikatero domovanje v domači garaži. Od tistih romantičnih časov se pri Mitsubishiju vztrajno želijo prebiti na pota stare slave. Tokrat želijo domači trg navdušiti z modelom Eclipse Cross.

Eclipse Cross meri v dolžino 4,54 metra, medtem ko se merilne naprave pri širini in višini ustavijo pri 1,8 oziroma 1,68 metra. Prtljažni prostor je odmerjen s 359 litri, v kolikor boste zložili še zadnje sedeže, boste le-to povečali na 1,108 litrov. Eclipse Cross je hibrid priključni hibrid! Bencinski agregat je prostornine 2,4 litrov in zmore 72 kW moči, medtem ko elektromotorja (prednji in zadnji) zmoreta 60 oziroma 70 kilovatov moči. Skupna moč tako znaša 165 kilovatov (220 KM). Japonci zagotavljajo, da je možno na izključno električni način prevoziti do 50 kilometrov (v EV način znaša najvišja hitrost 135 km/h), medtem ko znaša kombinirana poraba 2 litra na 100 prevoženih kilometrov. V kolikor boste Eclipsa Cross priključili na domačo električno polnilnico, lahko po slabih 5 urah pričakujete popolnoma napolnjeno baterijo. V kolikor se boste poslužili hitrih električnih polnilnic, bo baterija do 80 % polna v 25 minutah.

Eclipse Cross bo na voljo v 5 stopnjah opreme. Osnovni je Intense, kjer boste našli: 18-palčna platišča, električno parkirno zavoro, ABS, ESP, 7 zračnih blazin, sistem za preprečevanje naleta, samodejni vklop/izklop dolih luči, usnjen volan, dvopodročno samodejno klimatsko napravo, bluetooth, senzor za dež, tempomat … Intense+ ponuja še samodejno zatemnitveno ogledalo, ogrevane prednje sedeže in kamero za vzvratno vožnjo … Sredji nivo je Instyle, ki bo kupce razvajal z delno usnjenim oblazinjenjem, parkirnimi senzorji, sistemom za prepoznavo prometnih znakov, daljinskim upravljanjem polnjenja, električnim grelnikom … Še korak višje je Instyle+ z AC 1500W vtičnico za zunanje naprave, prilagodljivim tempomatom, ogrevanim volanskim obročem, ogrevanima zadnjima senzorjema, 8-palčnim zaslonom … Najvišji nivo predstavlja Diamond, kupce pa bo razvajal z usnjenimi in elektrificiranimi sedeži ter Mitsubishijevim premium ozvočenjem.

Mitsubishi Eclipse Cross bo na voljo od 33.990 evrov (oprema Intense z vključenim popustom v višini 1.000 evrov), medtem ko bo za najbolje opremljleno različico Diamond potrebno odšteti 40.190 evrov.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button