E-MobilnostNa kolesihNoviceNovice

Miniaturni mestni električar s prilagodljivo širino koles

VIDEO: Dodatnih 40 cm širine in bistveno lažje upravljanje.

Vožnja, gneča in parkiranje po mestnih središčih je sodobna mobilna problematika, ki jo lahko rešimo na več načinov. Eno je uporaba alternativnega prevoza (javni potniški promet, kolo, električni skiro in podobno) ali nakup mini vozila. Pri tem segmentu nekakšnih »kvadrociklov«, gre za priročnost miniaturnega vozila in delno udobje klasičnega avtomobila. Med bolj znanimi so recimo Citroën Ami in sorodni Opel Rocks-E, malce manj znan pa je City Transformer CT1.

Prednost City Transformerja CT1 je zmožnost prilagajanja širine podvozja, saj imajo izredno ozka vozila precej visoko težišče, hkrati pa je nagibanje karoserije med mestnim manevriranjem moteče. Omenjeni štirikolesnik ima dva vozna profila – mestni City z ožjim podvozjem in Handling s širšim za lažje manevriranje.

Pogonu tempo diktira 7,5-kilovatni elektromotor, ki manj kot pol tone težkemu vozilu omogoči potovanje z največ 90 km/h. Avtonomija? Nemci obljubljajo do največ 180 kilometrov, vse to pa dobite v zameno za 12.500 evrov. Prednaročila so že odprta.

Bllaž Likovič
foto: City Transformer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button