Gospodarska vozilaNovice

Mercedes-Benz v korenito nadgradnjo lahkih gospodarskih vozil

VIDEO: Ne nov razred temveč kar nova dimenzija trdijo Nemci.

Pri »zvezdi iz Stuttgarta« so razkrili nekaj več tehnikalij okoli nadgradnje svojih predstavnikov v segmentu lahkih gospodarskih vozil, medtem ko pravcata revolucija prihaja v letu 2026, ko bodo Nemci »ustoličili« novo platformo Van Electric Architecture (VAN.EA). Še preden to storijo, so zgoraj opisano četico, ki jo tvorijo modeli razred V, razred V Marco Polo, Vito, eVito in nenazadnje še EQV, poslali na tehnološko posodobitev. Kar temeljito lahko zapišemo.

Njihovi tako zasebni kot poslovni lahki dostavniki bodo po novem nudili še več razkošja in potnike navdajali s še bolj premijskim občutjem. Na kakšen način ste se verjetno vprašali? Celotno strategijo so pri Mercedes-Benzu zastavili s tako imenovanimi štirimi stebri, ki se vežejo na preslikavo tehnologij in rešitev iz svojih osebnih vozil, razširitve navora opcij za še boljši stik s kupci, vzpostavitev vodilnega mesta v segmentu električnih lahkih dostavnikov ter nenazadnje še vzpostavitev stroškovne učinkovitosti.

Kako se to odraža pri prenovi razreda V in Vita, da so vse različice še bolj udobne, oblikovno dovršene in predvsem digitalno nadgrajene? Začnimo pri videzu, kjer izstopa poenotena in izrazita sprednja maska vozil, katere obroba je v primeru bogatejših različic osvetljena z LED diodami, medtem ko je butični razred V Exclusive prvič prejel klasično kovinsko pokončno zvezo, nameščeno na pokrov motorja. Pri podobi opazimo tudi več kromanih dodatkov z napisi znamke, medtem ko konfigurator nudi dodatnih pet karoserijskih odtenkov ter še več litih platišč dimenzij 17, 18 ali 19 palcev.

Ambient je prejel zadnjo generacijo MBUX multimedijskega vmesnika. Modela Vito in eVito imata nameščen 5,5-palčni voznikov zaslon ter 10,25-palčni osrednji, medtem ko imajo modeli razred V, razred V Marco Polo in EQV nameščen par 12,3-palčnih zaslonov. Ambientalna osvetlitev po novem nudi kar 64 barvnih odtenkov, medtem ko se lahko potniški del vozila zasenči oziroma se osvetlitev popolnoma izklopi. Več je tudi elektronskih varnostno-asistenčnih sistemov ter dodatne opreme, ki jo že poznamo v dobro opremljenih razredih A, C in E recimo ter njihovih GL sorodnikih. Več ob prihodu v domače zvezdine salone.

Aleš Majerič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button