NoviceProsti časŠportna opremaZanimivosti

McLaren se podaja v segment gorskih koles

Britanci se podajajo na dvokolesno avanturo.

McLaren Automotive je izdal dva nova model, ki sta najbolj zmogljiva v svojem segmentu – Extreme 600 and Sport 600. Čakaj, saj so izdelali še kaj več kot s 600 KM!? Ne, tokratni dvojec zmore reci piši 600 W, brez predpone »kilo«. Govora je namreč o cestno legalnih e-MTB gorskih kolesih …

Snovalci električnih gorskih koles so svoj navdih črpali iz serije supervozil, ki domuje v garaži otoške športne ekipe, svoje znanje pa so preslikali iz hibridnega športnika McLaren Artura. Zato pričakujte vrhunsko tehnologijo, okvir iz karbona in najsodobnejšo elektrifikacijo. Vse to v štirih kolesih z oznakami Extreme 600, Extreme 250, Sport 600 in Sport 250.

Najbolj zmogljiva serija 600 lahko v dirkalnem načinu Race proizvede kar 852 W moči in je tako resnično med najbolj zmogljivimi na trgu, poleg tega pa zagotavlja hitrost do 32 km/h. Prestavni mehanizem je zagotovil SRAM in sicer XX Eagle v Extreme primerkih oziroma GX Eagle v Sport različicah. Vsa električna gorska kolesa nudijo pet voznih profilov – Off (brez e-asistence), Eco, Trail, Sport in Race, prav vse pa nastavljate preko velikega osrednjega LCD zaslona.

Število sestavljenih gorskih koles je seveda omejeno, svojega pa si lahko zagotovite kar preko spletne strani TUKAJ. Še pred tem pripravite vsaj 8.400 evrov za Sport 250 ali 11.150 EUR za Extreme 250, serija 600 pa je (pričakovano) na voljo zgolj za ameriški trg.

Blaž Likovič
foto: McLaren

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button