MiniatureNovice

Matchbox praznuje 70 let!

Na voljo posebna serija avtomobilčkov iz recikliranega cinka.

Pri ameriški multinacionalki Mattel, ki je z znamkami Barbie in Hot Wheels drugi največji proizvajalec igrač za Legom, je te dni sila prešerno. Njihova avto-moto znamka Matchbox namreč praznuje 70 let in tovrsten jubilej se ne izmuzne brez ustreznega praznovanja. Tako so napovedali prihod omejene serije vozil z močnim pridihom trajnostne proizvodnje, kateri velik pomen v zadnjem obdobju pripisujejo tudi sami.

Celotna serija bo odeta v posebne platinaste dodatke in bo na voljo v sedmih različnih sortimentih, od katerih vsaka predstavlja posamezno dekado obstoja Matchboxa. Celotna serija bo na voljo tekom letošnjega leta in je zgolj ena izmed praznovanj, ki jih Mattel pripravlja.

Pri znamki so si zadali cilj, da bodo do leta 2030 prav vsi njihovi izdelki vključno z embalažo tvorjeni na osnovi biološke plastike oziroma iz recikliranih materialov, zato bo tudi posebna serija izdelana zgolj tako. Tokrat bo osnovo tvoril recikliran cink, medtem ko bodo preostale komponente narejene iz okolju prijazne plastike.

Blaž Likovič
foto: Mattel

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button