E-MobilnostNa kolesihNoviceZanimivosti

Maserati GranCabrio Folgore Tignanell

Prvi 100-odstotno električni luksuzni kabriolet, ki ga navdihuje tradicija, inovativnost in izdelava v Italiji.

Za praznovanje 50. obletnice Tignanella, enega najvplivnejših rdečih vin vseh časov, je Maserati izdelal prilagojeno različico Fuoriserie, GranCabrio Folgore. Prilagojena različica, ki je bila izdelana izključno za Marchesi Antinori, bo 14. julija na dražbi v Kaliforniji na gala dogodku Arts for All na Festivalu Napa Valley.

Ob 110. obletnici modela Trident se Maserati povezuje z družbo Marchesi Antinori, ki se ponaša z več kot 600-letno družinsko vinsko zgodovino, in prenaša znanje preko 26 generacij! Proizvodnja Marchesi Antinori in Tignanello s svojo identiteto, inovativostjo in večstoletno tradicijo izraža ljubezen in predanost, ki sta hkrati značilna tudi za Maseratija.

Navdih za to vozilo izhaja iz vinograda, ki je prispodoba za korenine in ozemlje. Lokalna območja obeh hiš končnim izdelkom dodajo veliko vrednost: iz kleti, čarobnega kraja, kjer nastaja vino, in iz posebne etikete Tignanello, ki se že pol stoletja ni spremenila in je še vedno zelo prepoznavna, tako kot najbolj ikonične stvaritve Tridenta.

Da bi izdelal avtomobil, ki pooseblja značilnosti in vrednote Marchesi Antinori in Tignanello, je Maserati raziskal edinstvenost, ki spremlja zgodovino tega vina, in se poklonil florentinski družini vinarjev z barvami, odtenki, inovativnimi materiali in prefinjenimi obrtniškimi podrobnostmi, zaradi katerih je GranCabrio Folgore Tignanello oda v gibanju prestižnemu vinogradu Tignanello in 50 letom tega vina.

Zunanjost GranCabrio Folgore Tignanello zaljša prilagojena barva karoserije, ki je nastala ad hoc: barva Terra di Tignanello je kostanjeva barva, ki jo navdihuje zemlja vinograda, ogreta z bakreno bordo barvo, ki spominja na osrednje rdeče odtenke značilnih sodov vina Tignanello. Ima bogat kovinski odtenek; prestižna barva, ki jo navdihujeta posestvo in vzdušje v kleti. Platišča in spenjalniki so v mat oziroma sijajni črni barvi, medtem ko so emblemi v barvi bakra z logotipom Maserati v sijajni bakreni barvi na sijajni podlagi. Tkanina mehkega strešnega pokrova je prav tako črna.

Sedeži so odeti v usnje, ki je okrašeno z večmaterialnim srebrnim in bordo rebrastim prepletom, izdelanim iz Vege, inovativne raztegljive tkanine, pridobljene iz vinogradov. Spominja na vzorec vrst trt na hribu Tignanello, ki ga zaznamujejo albarejske skale sredi njih. Tudi ostai materiali so zares impresivni, temen les šipka z lasersko obdelavo – izbran tako, da spominja na tisk, ki je bil vžgan v hrastove sode – krasi plošče z besedilnimi podrobnostmi o nastanku Tignanella.

Boštjan Praprotnik
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button