Gospodarska vozilaNovicePredstavitve

Log – Dragomer bo čez dve leti dobil nov MB Truck center

Emil Frey je napovedali za leto 2024 investicij v novo dodatno lokacijo za prodajno–servisni center gospodarskih vozil.

Projekt so v skupini Emil Frey predstavili skupaj z Občino Log – Dragomer, ki bo s tem dobila nova delovna mesta in priložnosti za razvoj. Ob koncu novinarske konference so predstavniki skupine Emil Frey in župan Občine Log – Dragomer zasadili drevesa, ki simbolizirajo skupno zavezanost k družbeno odgovornemu sodelovanju. Z investicijo v novo lokacijo, ki jo bo upravljalo podjetje Autocommerce, generalni uvoznik gospodarskih vozil Daimler Truck AG, želijo okrepiti prisotnost na trgu gospodarskih vozil, povečati konkurenčnost podjetja in zagotoviti dolgoročno rast.

Miran Stanovnik, župan občine Log – Dragomer pa je poudaril: »Izjemno ponosni smo, da občina Log – Dragomer z novimi investicijami in nastajajočim avtocestnim priključkom postaja vse bolj pomembna logistična točka v Sloveniji. Sodelovanje s Skupino Emil Frey v našo občino prinaša najsodobnejše tehnologije gospodarskih vozil in s tem številne priložnosti za lokalni razvoj. Zavedamo se, kako dragoceno je imeti v občini nove zaposlitvene priložnosti, še posebno za mlade, ki si želijo delati v tehniških poklicih. Vse našteto pa ne bi imelo smisla, če ne bi bil projekt zasnovan trajnostno in v skrbi za okolje, kar želimo simbolično poudariti z zasaditvijo dreves. Veseli nas, da smo v Skupini Emil Frey našli partnerja, ki ceni in podpira lokalno okolje, v katerem deluje.«

Prvi del investicije zajema nakup zemljišč v gospodarski coni ob avtocesti Ljubljana – Koper v skupni površini 26.142 kv. metrov. Drugi del investicije vključuje izgradnjo novega prodajnoservisnega centra za gospodarska vozila Mercedes-Benz. Trenutno poteka izdelava in pridobivanje vse potrebne gradbeno tehnične dokumentacije, čemur bodo namenili celotno leto 2024. Gradnja centra za gospodarska vozila Mercedes-Benz se bo predvidoma začela v letu 2025, center pa bo vrata za svoje stranke odprl leta 2026. Skupna vrednost investicije se ocenjuje
na okrog 15 milijonov evrov.

Dobrih 26.000 kv. metrov veliko območje bo ponujalo prodajo in servis za tovorna vozila Mercedes-Benz in FUSO ter storitve za avtobuse Mercedes-Benz in Setra. Center bo deloval tudi kot baza za skladišče nadomestnih delov v regiji. Nudil bo okrog 150 parkirnih mest za tovornjake in avtobuse, za katere bo na voljo tudi pralnica. V podjetju se veselijo novega centra, ki bo strankam zagotovil celostno transportno storitev na enem mestu in voznikom nudil prostor za kakovosten počitek.

Novogradnja bo pripravljena na prihodnost transporta: delovna mesta in prostori bodozasnovani tudi za vzdrževanje in popravilo baterijsko-električnih modelov tovornih vozil in avtobusov, kot so Mercedes-Benz eActros in eEconic, FUSO eCanter in mestni avtobus Mercedes-Benz eCitaro. Poleg tega je predvideno posebno delovno mesto za delo na višini, najpogosteje na strehah vozil, kar je še posebej pomembno za električni mestni avtobus Mercedes-Benz eCitaro, ki ima baterije na strehi.

V novonastajajočem centru za gospodarska vozila Mercedes-Benz so predvidena delovna mesta tudi za vzdrževanje in popravila vozil s pogonskimi vodikovimi tehnologijami. Delavnica bo imela opremljeno delovno mesto predvideno za popravilo vozil na plinski pogon. S tem bo center gospodarskih vozil Log – Dragomer postal prvi center za gospodarska vozila Mercedes-Benz v Sloveniji, ki bo izpolnjeval vse zahteve za popravilo in vzdrževanje dizelskih vozil, vozil s pogonom na vodik in elektriko na enem mestu.

Ključne točke investicije v novo lokacijo:
• Okrepitev prisotnosti na trgu: Emil Frey bo s to investicijo, ki jo bo upravljalo podjetje Autocommerce, okrepil prisotnost na trgu gospodarskih vozil, kar skupini omogoča povečanje konkurenčnosti in dolgoročno rast.
• Zastopane znamke: V novem prodajno-servisnem centru Mercedes-Benz bodo zastopane znamke: Mercedes-Benz, Unimog Fuso in Setra. Na voljo bodo tako tovorna vozila kot tudi avtobusi.
• Trajnost in inovacije: Investicija prinaša nove tehnologije in trajnostna gospodarska vozila z električnim in vodikovim pogonom.
• Infrastruktura: Na voljo bo električna polnilnica za gospodarska vozila, v prihodnosti pa tudi polnilnica za vozila na vodik.
• Nova delovna mesta: Investicija prinaša od 30 do 50 novih delovnih mest predvsem na tehničnem področju in pomeni priložnosti za zaposlitev lokalnega prebivalstva in razvoj.
• Družbena odgovornost: Skupina Emil Frey bo zagotovila kadrovsko štipendijo za dijaka/injo tehniške smeri, ki bo izbran/a v sodelovanju z Občino Log – Dragomer.
• Zaključek projekta, katerega vrednost ocenjujejo na okrog 15 milijonov evrov, je načrtovan za leto 2026.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button