MiniatureNovice

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 #42143

Tehnična oda poslednjemu atmosferskemu V12 motorju?

c je najnovejši sestavljalni komplet linije LEGO Technic Ultimate Car Concept series.

Po ultimativnih uspešnicah, kot je pionirski Porsche 911 GT3 RS, veličastni Bugatti Chiron in razvpiti Lamborghini Sián FKP 37, je popolnoma novi Ferrari Daytona SP3 s svojimi 3.778 kosi ”legic” največji sestavljal komplet doslej v seriji Ultimate Car.

Model Ferrari Daytona SP3 je narejen v merilu 1:8. Temelji na nastajajočem superšportniku, količinsko omejenemu na samo 599 enot. Sestavljena maketa je visoka 14 cm, dolga 59 cm ter široka 25 cm. Vsekakor so se snovalci sestavljalnega kompleta potrudili, da bo izkušnja prvinska. Sestavljanje delujočega pogonskega kompleta 8-stopenjskega menjalnika ter V12 motorja s premikajočimi valji. Seveda ne manjkajo gredi za prenos moči ter diferenciali. Prvi sestavljavci navajajo, da je tokratni poudarek Lego sestavljanke na karoserijskem delu.

Lego je sestavljanko italijanskega jeklenega konjička dodatno začinili še s kančkom ekskluzivnosti – knjigo, ki povzema avtomobil ter njegovo nastajanje kot Lego Technic modelček. Knjiga The Sense of Perfection (Občutek popolnosti) je omejena na skupno 5.000 izvodov, cena zanjo pa znaša 79,99 evra.

Tako knjiga kot maketa LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 #42143 bosta na voljo v začetku meseca junija, na uradni strani proizvajalca ter v pooblaščenih butikih. Kasneje v avgustu, bo Ferrarija možno kupiti tudi pri drugih prodajalcih Lego igrač. In še cena? Takšna, kot se za največji sestavljalni komplet serije Ultimate Car spodobi, 399,99 evra.

Rocco
foto: LEGO

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button