MiniatureNovice

Lego Concorde #10318

Sestavljanje ikone nadzvočnega letenja!

Lego v sklopu linije Icons predstavlja sestavljalni komplet Concorde, s katerim obouja spomine na nadzvočne polete enega najbolj markantnih letal v zgodovini.

Ta zelo podroben model letala Concorde sestavlja 2.083 ‘legic’ in bo za zveste ‘vipovce’ ekskluzivno na voljo na spletni strani ali v lokalni Lego trgovini že 4. septembra, medtem ko bo splošnoi javnosti dosegljiv od 7. septembra dalje. Cena? 199.99 evrov.

Še nekaj detajlov. Concorde je najbolj prepoznavno komercialno nadzvočno potniško letalo na svetu, znano po tem, da je sedemurni let med New Yorkom in Londonom skrajšalo na približno 3 ure in 30 minut. S skupnimi močmi so ga zasnovali Britanci in Francozi, a številni zapleti kot tudi pritožbe stanovalcev bližine letatišč (češ, da so jim konstantno pokala stekla oken) so Concorda prizemljili 26.novembra 2003.

Posledično ne čudi, da je Lego to legendo neba postavil na pedestal, kljub temu, da sestavljena kreacija meri 102 cm v dolžino. Za primerjavo, Titanic meri 135 cm. Celotna zasnova se zelo približa dejnaski podobi letala, vključno z ogivalnim delta krilom ter spuščajočim nosom ‘Droop Snoot’.

Rocco
foto: Lego

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button