MiniatureNovice

LEGO Chevrolet Camaro Z28 #10304

Mustangu se pridružuje še ena ikona ameriških cest.

Chevrolet Camaro Z28 iz leta 1969 je najnovejši model v liniji Lego Icons. Komplet ponuja številne variacije delov, ki omogočajo sestavo ameriškega mišičnjaka v obliki kupeja ali kabrioleta, z različnimi barvami črt ter prikaza svetil.

Kljub temu, da je govora o kockah Lego, predstavljeni Camaro Z28 ohranja subtilne obline avtomobila iz resničnega sveta, zlasti na konici pokrova motorja in zadnjih blatnikih. Odpirajoči se pokrov motorja razkrije majhen, a veličasten V8 motor, ki ima na vrhu dovoda nalepko 302. Detajlov zlepa ne zmanjka, saj se odpira še prtljažni prostor in vrata, kolesa se vrtijo ter obračajo v smeri s pomočjo delujočega volanskega mehanizma.

Kot že omenjeno, komplet ponuja različne možnosti gradnje, zato se vsak sam odloči, ali bo sestavljal kupe ali kabriolet. Slednja je možno opremiti s črtami različnih barv ter narediti izgled žarometov glede na njihovo delovanje – tisti, ki dobro poznate ameriško cesto klasiko veste, da so se žarometi v stanju izkopa skrili za všečna jeklena vratca na maski. Še en detajl, ki ga je Lego izvrstno vkomponiral v maketo.

Komplet šteje 1.458 kosov, sestavljena maketa pa v dolžino meri 36 centimetrov, 14 centimetrov v širino in 10 centimetrov v višino. Priporočena prodajna cena Lego miniature Chevrolet Camaro Z28 znaša 169,99 evrov, prodaja pa steče 1. avgusta.

Za promocijo novega modela je Lego ustvaril reklamo v retro slogu (zgoraj), ki prikazuje Z28 v razstavnem prostoru. Pretkani prodajalec v vintage obleki razkazuje značilnosti vozila in možnosti prilagajanja.

Rocco
foto: LEGO

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button