NoviceNoviceTehnikaZanimivosti

Lahko Slovenec premaga Maxa Verstappna?

Z Maxom Verstappnom se bo na globalnem finalu aktivacije Player 0.0 pomeril 18-letni Tržičan.

Na ljubljanskem Game Gang Showu je kot najboljši voznik igričarske aktivacije Player 0.0 slavil 18-letni Jernej Dovžan iz Tržiča. Kot najuspešnejši voznik spletne dirkaške igre je dosegel najboljši rezultat med več kot 15.000 sodelujočimi Slovenkami in Slovenci ter si s tem prislužil edinstveno doživetje – srečanje in dirkanje na simulatorju s trikratnim svetovnim prvakom Formule 1 Maxom Verstappnom. Z legendarnim voznikom se bo pomeril na globalnem finalu kampanje, s katero Heineken opozarja na problematiko voženj pod vplivom alkohola.

Po na tisoče odigranih spletnih dirkaških izzivih se je v finale uvrstilo enajst voznikov in ena voznica, ki so se v končnem obračunu pomerili še s štirimi najboljšimi vozniki med obiskovalci Game Gang Showa. Z najboljšim rezultatom je navdušil Jernej Dovžan iz Tržiča, bodoči študent računalništva in informatike, ki je tudi v resnici velik ljubitelj formule 1, zato se srečanja z Maxom Verstappnom zelo veseli.

»Obstaja možnost, da premagam Maxa na globalnem finalu, saj je fizika v igri drugačna, kot v resničnosti, Max pa v virtualnem svetu nima opravljenih toliko ur, kot jaz. Ampak seveda – on je Max Verstappen,« se je po zmagi nasmejal Jernej, ki je pojasnil, da mora e-športnik, ki želi biti zelo dober v določeni igri, v to vložiti bistveno več časa, kot si ljudje mislijo. »Čas za trening je odvisen od števila dirk, v katerih sodelujem. Trenutno dirkam na treh do štirih tekmovanjih na teden, za vsako stezo pa se pripravljam štiri do pet ur. Kot pri vsakem športu za mano stoji ekipa in tudi današnje zmage brez pomoči ekipnih inženirjev, ki so mi sestavili set-up za dirko, ne bi bilo,« je poudaril Jernej.

Rudi Leskovec
foto: Heineken

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button