E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Kmalu tudi pri nas: Električni dostavnik Renault Kangoo E-Tech

Do 300 kilometrov avtonomije, pri nas spomladi prihodnje leto.

Pri Renaultu so pričakovano razkrili novega in popolnoma električnega Kangooja z dodatkom E-Tech. Dostavnik bo prejel pogon z zmogljivostjo 90 kW (122 KM) in 245 Nm navora, njegova električna špajza bo zajemala 45 kWh električne energije, kar naj bi bilo v skladu z WLTP standardi dovolj za povprečno avtonomijo 300 kilometrov. Med zanimivejše elemente lahko dodatno adaptivno tristopenjsko regenerativno zaviranje, ki bo krojilo vašo vožnjo glede na okolico, skupno pa bo na voljo kar šest voznih profilov. Več bo tudi digitalizacije v vozilu, saj bosta glavna akterja v notranjosti tako voznikov 10-palčni kot multimedijski 8-palčni zaslon na dotik. Med doplačili so se znašli še radarski tempomat, ogrevana sedeža in volan ter nekaj pomembnejših elektronskih pomočnikov.

Polnjenje bo možno tako z enosmernim tokom do moči 80 kW oziroma 22 kW v primeru izmenične polnilne postaje. Obe zmogljivosti polnjenja bosta na voljo v zameno za doplačilo, medtem ko bo serijsko polnjenje približno pol manj zmogljivo. Med dodatno opremo sodi tudi toplotna črpalka za predgretje oziroma hlajenje vozila, še preden vanj sedete in se odpeljete po opravkih.

Novi Kangoo E-Tech bo na voljo v dveh velikstnih (dolžinskih) izvedenkah, pri čemer bo manjša v tovorni prostor sprejela do 3,9 kubičnega metra tovora z najvišjo maso 600 kilogramov, medtem ko bo večja sprejela kubični meter več in bila obremenjena z največ 800 kilogrami.

Več ob uradnem vstopu na slovenski trg, ki predvidoma sledi po koncu prihajajoče zime.

Blaž Likovič
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button