NoviceZanimivosti

Je ta skoraj nov BMW 1M vreden skoraj 200 tisočakov?

Manj kot 250 prevoženih in shranjen v nadzorovani atmosferi.

Bavarski oddelek BMW Mm je v letu 2011 nekoliko pretresel svet s predstavitvijo izredno nabritega modela 1M. Vstopno serijo 1 so prelevili v športno puristično izvedenko in jo z le 6.331 primerki za vedno zapisali v zgodovino. S tem seveda tudi njen cenik, ki je za nov voz takrat zahteval slabih 50 tisočakov, medtem ko so vrednosti dobro ohranjenim primerkov zgolj in le naraščale.

Tokrat smo naleteli na ameriškega prodajalca iz zvezne države Ohio, ki za odlično ohranjen primerek zahteva 181 tisočakov in pol (okroglih 200 v zelencih). Avtomobil ima prevoženih zgolj 246 kilometrov in je praktično celotno življenjsko pot preživel v garaži z nadzorovano atmosfero. Dotični 1M je ode v Alpine belo karoserijsko barvo, medtem ko je ambient prežet s črnim usnjem.

Pod motornim pokrovom se tako nahaja praktično nedotaknjeni trilitrski twin-turbo šestvaljnik s 340 »konjiči« in 450 Nm navora, medtem ko je pretikač zgolj šeststopenjski ročni – prava kombinacija za avtomobilske sladokusce. Če vam uvoz vozila in urejanje papirologije nista odveč, si ga lahko omislite preko povezave TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: EAG

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button