Gospodarska vozilaNovice

Japonski pickup presežkov: Isuzu D-Max Arctic Trucks AT35

Ranger Raptor ima spodobno konkurenco!

Že res, da znamka Isuzu onkraj meja naše deželice morda ni najbolj poznana, vseeno pa tisti, ki o njej nekaj vemo, vsak toliko opazimo kakšnega D-Maxa tudi na slovenskem asfaltu. Podjetje, ki domuje v japonski prestolnici, posluje na korporativnem nivoju, saj imajo veliko poslovalnic v različnih branžah, prednostno pa tržijo svoja gospodarska vozila in dizelske motorje. Njihove agregate recimo že dlje časa kupujejo pri Renault-Nissanu ali recimo pri koncernu General Motors. Kakorkoli, od leta 2011 je glavna zvezda s precej spodobnimi prodajnimi številkami pickup D-Max, ki vsake toliko preseneti s posebno in izdatno robustno različico.

Tako smo tokrat dočakali razgrnitev posodobljenega modela Isuzu D-Max Arctic Trucks AT35, ki bo v salone uradno zapeljal šele spomladi prihodnje leto. Gre za poltovornjak, ki ga najlažje primerjamo s Fordovim Ragner Raptorjem, kar pomeni da gre za udoben a izredno zmogljiv voz. Gre za bogato opremljeno različico serijskega D-Maxa, ki si jo zamislijo pri britanskem podjetju Arctic Trucks in temelji na že tako najbolje opremljeni serijski različici V-Cross. Pri Arctic Trucks so D-Maxa dodatno oplemeniti z bolj drzno in robato podobo, mu ojačali in malenkost razširili karoserijo, ga okitali posebnimi emblemi, robustnejšimi talnimi preprogami in posebnim usnjenim oblazinjenjem. Dodatno lahko pričakujete še napreden multimedijski sistem z osrednjim 9-palčnim zaslonom na dotik ter zmogljivo varnostno-asistenčno druščino, katere sposobnost so na kratko strnili v spodnjem videu.

Ker gre za off-road orientirano vozilo, je celotno podvozje s kolesi red prilagojeno hribolazenju. Osnovo bo še vedno tvoril 1,9-litrski turbodizel s 164 KM, ki bo moč prenašal na vsa štiri kolesa. Več bo znanega v februarju 2022, ko bo Isuzu D-Max Arctic Trucks AT35 v celoti razgrnjen.

Blaž Likovič
foto: Isuzu

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button