NoviceProsti časŠportna opremaZanimivosti

J.Laverack Aston Martin 1R je nov enosledni presežek

Britanski dvojec je ustvaril osupljivo kolo.

Kolesarsko podjetje J.Laverack, ki domuje v osrčju Anglije, je svoje zamisli združilo z avtomobilskim podjetjem Aston Martin, in izdelalo prav posebno dirkalno kolo po imenu J.Laverack Aston Martin 1R. Dotično kolo je nastalo z mešanico 3D natisnjenih titanovih elementov, cevi iz karbona in nato še kopice prilagodljivih zadev, ki si jih lahko nesramno bogat kolesar zamisli. Možnosti osebne prilagoditve so namreč skoraj brezkončne in izvirajo iz Aston Martinovega kataloga vozil.

 

Tako Aston Martin kot J.Laverack nista ustvarili zgolj ultra vrhunskega premijskega parametričnega kolesa, temveč pravcati nastavljiv ekosistem, ki kupcem omogoča povsem novo raven osebne prilagoditve – vse poteka interaktivno, od barve (ki temelji na Aston Martinovi barvni paleti) do zadnjega zaključka oziroma podrobnosti.
Kolo je samo po sebi polno presežkov, nam pa so v oči posebej padle zavore, Aston Martinove seveda. 4-batne čeljusti so ustvarjene iz bloka aluminija, medtem ko so bati iz titana, kar poskrbi za osupljivo zaviralno moč. Še najbolj zanimivo je morda dejstvo, da jih lahko J.Laverack združi s standardnimi zavornimi ročicami Shimano, SRAM ali Campagnolo.

O ceniku seveda ni bilo govora, saj si bodo takšno kolo lahko privoščili le izbranci, ki gojijo podobno strast do kolesarjenja kot ustanovitelja znamke Aston Martin pred 110 leti – Lionel Martin in Robert Bamford.

Blaž Likovič
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button