Gospodarska vozilaNovice

IAA Hannover 2024: Bedeo in Dangel stopata na skupno pot

Britansko-francoska naveza za elektrifikacijo lahkih gospodarskih vozil.

Na obrobju najbolj znanega salona gospodarskih vozil v nemškem Hannovru je vedno pestro in tudi tokrat ni drugače. V našem nabiralniku se je namreč znašla vest, da sta moči na poti k elektrifikaciji delovnih vozil moči združili podjetji Bedeo in Dangel. Prvi prihaja iz Združenega kraljestva in velja za vodilnega proizvajalca električnih pogonov, drugi pa je vodilni francoski proizvajalec lahkih gospodarskih vozil.

Iz strateškega pakta je moč razbrati, da bo Dangel proizvajal in nadgrajeval električne pogone Bedeo Reborn Electric. Vsi produkti se bodo tržili pod imenom »Dangel, powered by Bedeo«.

Bedeo je v ospredju sistemov za elektrifikacijo vozil že od leta 2009, pred nekaj leti pa so prevzeli vajeti elektrifikacije velike družine lahkih gospodarskih vozil skupine Stellantis, saj jim od leta 2019 do danes dobavljajo in sestavljajo električne pogone. V svojem portfelju nudijo tudi električni sistem za naknadno vgradnjo v večja dostavna vozila skupine Stellantis, ki vključuje modele Citroën Jumper, Peugeot Boxer in Fiat Ducato. V okviru programa Reborn Electric namreč zamenjajo obstoječe dizelsko gnane dostavnike v baterijska električna vozila.

Aleš Majerič
foto: Badeo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button